Slovenija arhiv novic 13.05.2024

ISKALNA AKCIJA POGREŠANE ITALIJANKE: Najprej našli vozilo, ob Soči pa nato še hudo poškodovano 28-letnico (FOTO)

Regional 13.05.2024
Danes ponoči so tuji varnostni organi slovenske policiste obvestili o pogrešani 28-letni državljanki Italije, ki naj bi se nahajala na območju Kobarida. Policisti so na parkirišču blizu naselja Trnovo ob Soči ponoči našli njeno vozilo, ob 9. uri… »

Kuleba obiskal Beograd in dobil zagotovilo o srbski podpori ozemeljski celovitosti Ukrajine

RTV Slovenija 13.05.2024
Srbija je zavezana spoštovanju ozemeljske celovitosti vsake države članice ZN-a, je na srečanju z ukrajinskim zunanjim ministrom Dmitrom Kulebo v Beogradu zagotovil srbski premier Miloš Vučević, ki pa se ni zavezal sankcijam proti Moskvi. Kuleba je… »

Česa se lahko naučimo od naj upravljavcev?

Finance.si 13.05.2024
Kot veleva zdaj že dolgoletna tradicija, smo tudi letos izbrali najboljše vzajemne in pokojninske sklade ter razglasili najboljšega upravljavca in upravljavsko družbo leta. Tudi to pomlad smo se znova potopili v analizo vzajemnih skladov, ki se… »

NE JEJTE TEGA! Pri tem izdelku so ugotovili prisotnost salmonele

Regional 13.05.2024
Podjetje Hofer je iz prodaje odpoklicalo piščančji file (teža 1 kilogram) znamke Z'DEŽELE, ki ga dobavlja podjetje Celjske mesnine d. o. o. Izdelek je bil v skladu z določili varstva potrošnikov odpoklican, saj je bila pri enem od rednih preverjanj… »

Drama v parlamentu, Urška Klakočar Zupančič razjezila nekdanjega ministra

Zurnal24 13.05.2024
NSi je vložila predlog za razpis posvetovalnega referenduma o noveli zakona o parlamentarni preiskavi, ki jo je v obravnavo DZ vložila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. V NSi, kjer obravnavo novele na današnji seji DZ obstruirajo, predsednici… »

GROZA NA REKI: Moška, ki sta bila v partnerskem razmerju, zaradi hudih poškodb umrla v bolnišnici (VIDEO)

Regional 13.05.2024
Tragedija se je pripetila danes zjutraj nekaj minut po 6.00, reševalci nujne medicinske pomoči so prihiteli na kraj ob 6.30. Moška sta bila prepeljana v bolnišnico, kjer pa sta kljub trudu zdravnikov podlegla poškodbam. Kot poročajo hrvaški mediji… »

Množičen pretep na nogometni tekmi v Nemčiji: pesti, noži in streljanje

Dnevnik 13.05.2024
Na nogometni tekmi nižje nemške lige v mestu Essen je včeraj izbruhnil množičen pretep, v katerem so bili uporabljeni noži, policija pa je na kraju našla tudi tulce od krogel. Preiskovalci domnevajo, da bi lahko bil pretep povezan z libanonskimi… »

KAKO BOMO TO OBČUTILI MI? Večina upravnih enot bo zaostrila stavko, tudi v Kopru

Regional 13.05.2024
Sindikat državnih organov Slovenije je ministrstvo za javno upravo seznanil, da bo večina upravnih enot, za zdaj 37 od 58, v sredo zaostrilo stavko do izpolnitve stavkovnih zahtev. Ministrstvo je medtem razširilo nabor bistvenih nalog, ki so po… »

EU šefom Evrovizije: "Dali ste darilo sovražnikom Evrope"

RTV Slovenija 13.05.2024
EBU je na finalu Evrovizije prepovedal zastave EU-ja, to pa je zmotilo tudi Margaritisa Schinasa. Ukrep se podpredsedniku Evropske komisije, ki bo iskal pojasnila, ni zdel smiseln. Meni, da s tovrstno prepovedjo zmagajo evroskeptiki in sovražniki Evrope… »

Dvojni svetovni rekord na Mount Everestu dosegla Rita in Cool

Delo 13.05.2024
V nedeljo sta se Nepalec in Britanec na smrtno nevarno najvišjo goro sveta povzpela, če njune vzpone združimo, že sedeminštiridesetič. Na meji med Nepalom in Kitajsko, na t. i. strehi sveta je včeraj, 12. maja, padel dvojni rekord dveh ekstremnih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem