Slovenija arhiv novic 05.06.2024

Slovensko veslanje po 12 letih znova na olimpijskih igrah

RTV Slovenija 05.06.2024
Slovenska olimpijska reprezentanca ima novega potnika za Pariz. Kvoto v enojcu je uspelo dobiti Isaku Žveglju. Po 12 letih bo imelo slovensko veslanje tako znova svojega predstavnika na igrah. Sanje so se uresničile 23-letnemu Blejcu, sinu nekdanjega… »

V njih bodo ostale naše skrivnosti

Necenzurirano 05.06.2024
Še nekaj dni in Drama, kakršno poznamo, bo zaprla svoja vrata. »Gospa«, stara več kot sto let, je namreč utrujena, dotrajana, potrebna osvežitve in prenove. Za njenimi zidovi bodo ostali skrivnosti, spomini in energija predstav, vtisnjena v vsak… »

26 ODSTOTKOV NIŽJI ČISTI DOBIČEK, 23 MILIJONOV EVROV VIŠJI STROŠKI: A Bandelj je zadovoljen z upravo Luke Koper

Regional 05.06.2024
Luka Koper beleži 26-odstotni padec čistega dobička, kljub temu pa predsednik nadzornega sveta Mirko Bandelj ocenjuje, da ustvarjeni dobiček celo presega načrtovanega. Skupaj si bodo delničarji razdelili 28 milijonov evrov. Če se je v letu 2022… »

SEŽANSKI POLICISTI NAŠLI POLN AVTO UKRADENEGA GORIVA: Tat je s kraja pobegnil peš

Regional 05.06.2024
Policisti so včeraj v okolici Sežane naleteli na odklenjen osebni avtomobil, v katerem se je nahajalo več posod napolnjenih z dizelskim gorivom. Ugotovili so, da je neznani storilec iz v neposredni bližini parkiranega tovornega vozila iztočil okoli… »

Zverev četrtič zapored v polfinalu na pariškem pesku

RTV Slovenija 05.06.2024
Alexander Zverev je po dveh maratonskih obračunih pohitel in se po treh urah uvrstil v polfinale Rolanda Garrosa. 27-letni Nemec je premagal Alexa De Minaurja s 6:4, 7:6 in 6:4 in se bo v petek pomeril s Casperjem Ruudom. Zverev je v 3. krogu po štirih… »

Kvartet okrepitev, s katerimi je Dallas iz ekipe brez končnice postal šampionsko moštvo

RTV Slovenija 05.06.2024
Dve okrepitvi pred in dve med sezono so poskrbele, da Dallas ni le bistveno izboljšal rezultata v rednem delu, potem ko se lani ni uvrstil v končnico, ampak je celo prišel vse do velikega finala, kjer pred osvojitvijo prstana stoji le še Boston… »

Panoptikum: Majhen, nerazvit, avtarkičen – trg z umetninami v Sloveniji

RTV Slovenija 05.06.2024
Pregovorno velja, da v Sloveniji pravega umetniškega trga ni. Vendar nekaj, predvsem za določen medij – fotografijo, raziskovalno umetnost – specializiranih galerij uspešno nastopa tudi na mednarodnem prizorišču. Najdražje prodano umetniško… »

Novi album zasedbe Svojat: prvinski avantgarden rock, ki nam ne gre iz ušes

RTV Slovenija 05.06.2024
Drugi album Ošili me modro zasedbe Svojat, ki velja za eno najvznemirljivejših alternativnih skupin pri nas, navdušuje poslušalstvo in ohranja njihov edinstveni zvok. Plošča je izšla na vinilni plošči, CD-ju in v digitalni obliki. "Vi imate v eni… »

Naslovnica nove Mladine / Voli ljubezen

Mladina 05.06.2024
Vodnik po evropskih volitvah: zakaj voliti in koga. V petek izide nova Mladina! V 23. letošnji številki, ki bo pri prodajalcih časopisov in na naši spletni strani na voljo od petka, 7. junija, poudarjamo, da je potrebno na prihajajočih evropskih… »

»EU bi se morala znova vprašati, pri čem, kdaj in zakaj sodeluje«

Mladina 05.06.2024
Zadnja leta smo priča pospešenemu razpadu mednarodnega reda, vzpostavljenega po drugi svetovni vojni. V članku z naslovom Nekoč, ko EU zbrala bo pogum, ki ga lahko v celoti preberete v posebni številki Mladine ALTERNATIVE: BIČANJE EVROPE, filozof… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem