Slovenija arhiv novic 05.06.2024

Zakaj bodo naši otroci izpostavljeni večjim finančnim tveganjem?

Finance.si 05.06.2024
Finančna pismenost predstavlja težavo za mnogo najstnikov, kaže raziskava PISA, ki jo izvaja OECD. Finančna tveganja in negotovosti na trgu postajajo vse bolj vsakdanji pojav. Prvi redni vir prihodka navadno pridobimo s prvo zaposlitvijo – žal pa… »

PREMOŽENJE BOGATIH EVROPEJCEV SE JE POVEČALO ZA 4 ODSTOTKE: Najbolj 'obilno' pa so obogateli Američani

Regional 05.06.2024
Število premožnih še nikoli ni bilo tako visoko kot v 2023, njihovo finančno premoženje pa še nikoli tako veliko, ugotavlja poročilo World Wealth Report 2024, ki ga je danes objavila francoska svetovalno-analitska družba Capgemini. Temu je v… »

Predstavniški dom ameriškega kongresa podprl sankcije proti ICC-ju

RTV Slovenija 05.06.2024
Predstavniški dom ameriškega kongresa je z 247 glasovi za in 155 proti potrdil predlog zakona za uvedbo sankcij proti Mednarodnemu kazenskemu sodišču (ICC), če bo to preganjalo ameriške državljane ali državljane zavezniških držav, ki niso… »

Zanimivo, novi peugeot 3008 cenejši od starega

Zurnal24 05.06.2024
Peugeot je v Sloveniji uradno predstavil novo, tretjo generacijo modela 3008. Vse, kar ste na tem priljubljenem SUV-ju poznali do zdaj, je novo, razen imena. Zanimivo je, da je cena po ceniku celo nižja od modela 2. generacije, ki se poslavlja. 3008 je… »

Elektrika v prvem četrtletju za gospodinjstva višja, za negospodinjske odjemalce pa cenejša

RTV Slovenija 05.06.2024
Povprečna cena elektrike za gospodinjstva je bila v prvih treh mesecih letos za 3 odstotke višja, za negospodinjske odjemalce pa za 19 odstotkov nižja kot v zadnjem četrtletju lani. Zemeljski plin je bil za gospodinjske odjemalce cenejši za 11… »

V STANOVANJU NAŠLI MRTVEGA MILIJONARJA: Poleg njega je ležala njegova žena, ob njima pa sporočilo

Regional 05.06.2024
V stanovanju v Parizu so našli bogat zakonski par, on je bil mrtev, žena pa hudo poškodovana. V torek so v Parizu našli truplo milijonarja Huberta Ziesenissa, vplivnega poslovneža, v njegovem stanovanju. Poleg njega je hudo poškodovana ležala… »

Španski Gonvarri pred popolnim prevzemom lastnice Hidrie

Dnevnik 05.06.2024
Španska družba Gonvarri, lastnica 43 odstotkov podjetja H&R, je tik pred popolnim prevzemom tega krovnega lastnika avtomobilskega dobavitelja Hidria. Ostali delničarji na čelu s konzorcijem menedžerjev, ki ga sestavljajo Iztok Seljak, Dušan Lapajne… »

WestLink CAMPUS – poslovna stavba nove generacije

Finance.si 05.06.2024
V prestolnico prinaša inovativen koncept trajnostnih poslovnih prostorov, ki naslavljajo sodobne potrebe poslovnega okolja in življenjskega sloga uporabnikov. V Ljubljani na Celovški cesti, tik ob izvozu iz obvoznice, so konec leta 2023 začeli z… »

Slovenci zmleli Turke in stopili še en korak bližje OI

Zurnal24 05.06.2024
Peta tekma, peta zmaga slovenske odbojkarske reprezentance. Slovenski odbojkarji so uspešno začeli tudi drugi turnir lige narodov v Fukuoki. Peta ekipa, ki jim je morala v ligi priznati premoč, je bila Turčija, varovanci Gheorgheja Cretuja so jo… »

Slovenija in Palestina vzpostavili diplomatske odnose, Golob govoril z Abasom

RTV Slovenija 05.06.2024
Slovenija in Palestina sta danes vzpostavili diplomatske odnose. Noto o priznanju in vzpostavitvi diplomatskih odnosov je palestinskemu veleposlaniku Salahu Abdelu Šafiju predala zunanja ministrica Tanja Fajon. Palestinski predsednik Mahmud Abas se je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem