Slovenija arhiv novic 05.06.2024

Zaradi neplačevanja javne službe STA vložen obtožni predlog zoper Urbanijo

RTV Slovenija 05.06.2024
Ljubljansko tožilstvo je na Okrajno sodišče v Ljubljani vložilo obtožni predlog zoper nekdanjega direktorja Ukoma Uroša Urbanijo zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic v primeru neplačevanja javne službe STA. Pravna… »

Ustavili dražbo zlate žoge Diega Armanda Maradone

RTV Slovenija 05.06.2024
Dražba ukradene zlate žoge, ki jo je leta 1986 prejel argentinski nogometni virtuoz Diego Armando Maradona, je ustavljena. Tako je odločilo pritožbeno sodišče v Versaillesu in s tem zavrnilo odločitev sodišča prve stopnje. Sodišče je tako… »

Kako je Greenline uspel za dve leti vnaprej razprodati proizvodnjo hibridnih jaht?

Finance.si 05.06.2024
Zanimanje za hibridno gnane jahte je iz leta v leto večje, doslej so prodali tisoč jaht. Kakšne so cene in kaj privablja kupce?… »

Maščevanje za sinovo smrt: Ko je slišal, da ga hočejo ubiti, je skoraj padel v nezavest

Dnevnik 05.06.2024
Zakonca Lidija Giuliatti Bajželj in Igor Bajželj sta se po prepričanju tožilstva hotela maščevati za sinovo smrt in zato napeljevala k umoru človeka, ki naj bi bil kriv zanjo. Tokrat so zaslišali njuno domnevno tarčo. »Od botra sem izvedel, da… »

Brazilska avtohtona plemena se soočajo s problematiko uvedbe interneta

Necenzurirano 05.06.2024
Nekatera oddaljena in izolirana plemena v Braziliji so s pomočjo satelitov Elona Muska Starlink prvič prišla v stik z internetom, a če ima moderna tehnologija svoje prednosti, skriva tudi veliko pasti in drastično spreminja tradicionalne navade… »

Ruski vojak Dmitrij, ki je z granato ubil 7 soborcev, krivdo zvalil na »neumnost in alkohol«

Necenzurirano 05.06.2024
Rusko vojaško sodišče je vojaka Dmitrija Lobovikova zaradi umora sedmih soborcev obsodilo na 23 let v najstrožje varovanem zaporu. Dmitriju Lobovikovu, naredniku iz ruskemu regije Sverdlovsk, so se januarja 2023 po žilah pretakale velike količine… »

BRŽAN: Sestanek s sobodajalci odpovedan, kot pravi, na takšnem srečanju ne more sodelovati (VIDEO)

Regional 05.06.2024
Koprski župan Aleš Bržan je za petek načrtoval srečanje s sobodajalci, v dobri veri, da bi skupaj z njimi poiskal rešitve glede predloga novega zakona o gostinstvu, ki je povzročil nemalo razburjenja. A do njega ne bo prišlo, saj je pred sestankom… »

Otvoritev ravnotežnostnega poligona v MGC Bistrica

Domžalec 05.06.2024
28. maja je bil v MGC Bistrica prav poseben dan, ki je razveselil vse tamkajšnje stanovalce in stanovalke. Potekala je namreč otvoritev ravnotežnostnih igral za starejše, ki so jih prejeli kot donacijo Lions kluba Domžale. Dogodek je bil podprt tudi… »

"V vsaki komediji je nekaj resnice": SLG Celje razkriva program prihodnje sezone

RTV Slovenija 05.06.2024
Nova sezona Slovenskega ljudskega gledališča Celje bo raziskovala komedijo, humor in satiro ter njihov vpliv na umetnost, gledališče in družbo. Premierno bo v novi sezoni, 74. zapovrstjo, predstavljenih šest uprizoritev, pet za odrasle in ena za… »

Scholz poziva h krepitvi evropske obrambne industrije

RTV Slovenija 05.06.2024
Nemški kancler Olaf Scholz je pozval h krepitvi evropske obrambne industrije in tesnejšemu sodelovanju med evropskimi državami na področju obrambe, ob tem pa napovedal nakup še 20 bojnih letal eurofighter. "Danes jasneje kot kdaj koli prej vidimo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem