Slovenija arhiv novic 07.06.2024

Pravica do izbire

Mladina 07.06.2024
O čem se v resnici odloča na referendumu o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja? Znani slovenski zgodovinar, profesor in politik dr. Janko Pleterski je v starosti fizično opešal, skoraj popolnoma je izgubil sluh, vid in s tem tudi lastno… »

TV komentar / Lažnivec Matej Tonin

Mladina 07.06.2024
Seveda ljudje lažemo. Ampak nekateri lažejo hudobno, zlonamerno. Laž obstaja na vseh ravneh našega življenja. A ko se otrok zlaže, da ni pojedel čokolade, čeprav jo ima okoli ust, ali najstnik, da je prišel domov ob treh, pa čeprav ravno zaklepa… »

Kranjska Gora ponuja goro zabave

Dnevnik 07.06.2024
Ko se v mestih temperature dvignejo, se ta mali kraj spremeni v čudovito poletno oazo, ki podnevi ponuja številne možnosti za razvedrilo v naravnem okolju, ponoči pa osvežitev in ohladitev v nastanitvah Hit Alpinea, ki se nahajajo v samem objemu… »

Neustavno tajno sledenje

Mladina 07.06.2024
Črtan zakonski člen, ki je Finančni upravi RS omogočal tajno sledenje. Ustavne sodnice in sodniki so soglasno razveljavili zakonski člen, s katerim je vlada Finančni upravi Republike Slovenije podelila pristojnost, da inšpektorji sami po lastnem… »

Delavski razred odhaja v pekel

Mladina 07.06.2024
Začenja se 20. Grossmannov festival fantastičnega filma & vina, ki bo pokazal, zakaj je Ljutomer glavno mesto slovenske urbanosti. Ko se vozite po Sloveniji, pogosto ne veste, kje ste, zato se zlahka izgubite, toda vedno veste, kdaj ste v Ljutomeru –… »

Trojanski konj neoliberalizma

Mladina 07.06.2024
Strah pred množično izgubo delovnih mest, ki bo posledica vzpona umetne inteligence in avtomatizacije trga dela, obuja idejo univerzalnega temeljnega dohodka. Geoffrey Hinton, tako imenovani boter umetne inteligence, je zapustil podjetje Google, da bi… »

Solarizacija avtocest

Mladina 07.06.2024
Državne družbe bodo po novem bolj zavezane h gradnji obnovljivih virov energije. Čeprav je povečanje zmogljivosti obnovljivih virov energije strateška nuja države, številne državne družbe, ki niso iz energetske panoge, vlaganj v sončne… »

Najslabša lokacija za sežigalnico

Mladina 07.06.2024
Lokacija na ljubljanskem Barju, ki je zdaj adut ljubljanskega župana Zorana Jankovića za sežigalnico odpadkov, je bila v raziskavi leta 2007 na repu med 15 lokacijami. Leta 2007 je bila narejena obsežna študija mogočih lokacij za gradnjo… »

O korenčku in palici / Predsednica republike je obiskala romsko naselje

Mladina 07.06.2024
Nataša Pirc Musar je presenetila z izbiro besed. Predsednica republike Nataša Pirc Musar je obiskala romsko naselje Lepovče v občini Ribnica. Presenetila je z izbiro besed, kakršnih doslej visoki državniki, ne glede na politični predznak, niso… »

Priznanje Palestine

Mladina 07.06.2024
Slovenija je kot 147. država na svetu priznala Palestino, pa četudi je SDS to priznanje želela ustaviti na kakršenkoli način že. V sredo malo po deseti zvečer je pred parlamentom zaplapolala palestinska zastava. Državni zbor je nekaj minut poprej… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem