Slovenija arhiv novic 07.06.2024

Baletne noči: vrhunski baletni spektakli z vsega sveta, film, razstava in druženje - v Cankarjevem domu in ljubljanski Operi…

Dnevnik 07.06.2024
Drugi mednarodni plesni festival Baletne noči bo od 16. do 19. junija predstavil bogato in raznovrstno ustvarjalnost baleta s tremi tujimi baletnimi spektakli, enim domačim, filmom in razstavo. Festival bo letos posvečen legendarnemu plesalcu in… »

Umazana plat JEK

Dnevnik 07.06.2024
Ko je kolegica Anja Hreščak pred dvema letoma v intervjuju za Dnevnikov Objektiv tedaj novopečenega ministra za infrastrukturo in današnjega ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra vprašala, kdaj je pravi čas za referendum o projektu… »

Nepreslišano: Tomaž Ambrožič, direktor športno-marketinške agencije Sport Media Focus

Dnevnik 07.06.2024
Verjamem, da so bili v Hoferju ponosni in navdušeni, ko so ugotovili, da tega (blagovne znamke »Kdor ne skače, ni Sloven'c«) pred njimi še ni nihče registriral. In da se jim ponuja izjemna priložnost, da nekaj, kar nas tako močno povezuje, postane… »

Jasno z Andrejem Velkavrhom: Ko vreme dela težave, se dojemanje vremena spremeni

Dnevnik 07.06.2024
Včasih človeka obide malodušje. Saj vem, naše razpoloženje niha, včasih smo boljše volje, drugič slabše. Eni so kronično optimistični – zavidam jim – drugi pogosteje pesimistični. Kaj nas napravi ene ali druge, kje je tista meja, ko nas… »

Sanjska ženska Omarja Naberja ima v roki viledo, Jože Potrebuješ potrebuje WD-40

Dnevnik 07.06.2024
Ker je uvod v poletje minil v bolj kilavem vremenskem vzdušju, ki se ga bomo po napovedih morali kar navaditi, smo se zato navduševali nad zgodbami naših slavnih sodržavljanov iz mladosti. Izvedeli smo tudi, kakšne lastnosti mora imeti ženska, da se… »

Stadion Stožice: Vandali očitno že nad poslikavo

Dnevnik 07.06.2024
Občina Ljubljana je dala na steno stadiona v Stožicah naslikati podobe štirih slovenskih reprezentantov. Da bi zaznamovali prihajajoče evropsko prvenstvo v nogometu v Nemčiji, je občina Ljubljana sklenila eno od zunanjih sten nogometnega stadiona… »

Medvrstniško nasilje: Starši bi hitre rešitve, a teh ni

Dnevnik 07.06.2024
Na Gorenjskem odmeva dogajanje na eni od tamkajšnjih šol, kjer naj bi oktobra lani enajstletni deček na šolskem taboru spolno napadel sošolca. Z zadevo se ukvarjata tožilstvo in šolski inšpektorat, za mnenje o tem, ali so na šoli naredili vse… »

Odlagališče radioaktivnih odpadkov: Po večletni zamudi vendarle začetek gradnje

Dnevnik 07.06.2024
V Vrbini pri Krškem se je včeraj s simbolično položitvijo temeljnega kamna začela osrednja gradbena faza za dolgo pričakovano odlagališče nizko- in srednjeradioaktivnih odpadkov, s katerim po besedah premierja Roberta Goloba “izpolnjujemo dolg… »

Glasbene zgodbe za duševno zdravje

Dnevnik 07.06.2024
V Hribarjevi dvorani ljubljanskega gradu bo v soboto nekoliko poseben koncert z naslovom Musical Stories by Matea Leko. Na Cipru živeča hrvaška pianistka Matea Leko, ki v Ljubljano prihaja prvič, bo pod tem naslovom predstavila svoj koncertni cikel in… »

Samovoljni župan in Titova ulica

Mladina 07.06.2024
Županu Radencev Romanu Leljaku še vedno ni uspelo preimenovati Titove ulice. Oktobra 2011 je ustavno sodišče sprejelo presenetljiv sklep in z njim razveljavilo odlok, s katerim je ljubljanska občina novo ulico, ki se vije v okolici Stožic… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem