Slovenija arhiv novic 08.06.2024

Slovenska škofovska konferenca: Razmislimo o dolgoročnih posledicah

Dnevnik 08.06.2024
Prebrala sem pismo Slovenske škofovske konference (v nadaljevanju: SŠK) z dne 5. junija 2024, v katerem dr. Andrej Saje, predsednik SŠK, nasprotuje predlogu zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja (v nadaljevanju: ZPPKŽ), o katerem… »

Hamas in SDS

Dnevnik 08.06.2024
“Vladna odločitev o priznanju Palestine je Sloveniji že povzročila dolgoročno škodo, saj podpira teroristično organizacijo Hamas,« je pred nekaj dnevi izjavil Janez Janša, ko je pojasnjeval, zakaj je SDS pred glasovanjem v državnem zboru… »

Đilovan Milas; Naslov: V centru (Pozor, to je politična poezija!)

Vipavska 08.06.2024
Dal podlago trdno socializem je za delavce in njih pravice, z leve roke so pestjo, levice si pridelali ekskluzivizem. Ko jih gledaš danes, niso levi, niso to levaki brez pomena, zrasla jim je vsaj stoterno cena, v centru so ponoči in podnevi. V centru… »

Pod vodo in v zraku

Dnevnik 08.06.2024
V Ljubljano se vrača mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf, ki bo med 16. in 23. junijem v osrednjem delu programa ponudil pester nabor domače in mednarodne cirkuške produkcije, proti koncu meseca pa bo obiskal še Mursko… »

#foto #video Reportaža iz Ukrajine, dežele pesnikov, pisateljev in vojakov

Dnevnik 08.06.2024
V Harkivu je sirena tulila zračni alarm. Na robu mesta se je na pokopališču št. 18 ravnokar končal pogreb mladega vojaka. Pet članov družine se je od njega poslavljalo na zadnjem grobu v neskončni vrsti. Pogrebci so odšli, ostali so bratje, oče… »

Iz Golobovih ust mimo božjih ušes

Dnevnik 08.06.2024
Premier Robert Golob rad preseneti z obljubami. Pred dnevi je sporočil, da bo vlada pripravila zakon, po katerem bo država v prihodnjih desetih letih vsako leto namenila 100 milijonov evrov za gradnjo javnih najemnih stanovanj. Če smo povsem natančni… »

Soseske: Ali gremo k sosedu po sladkor?

Dnevnik 08.06.2024
V četrtek je ob otvoritvi štiridnevnega medgeneracijskega festivala SoteskaOpen 2024 v Gledališču Glej potekala okrogla miza z naslovom Je skupnost samo še utopična želja? Sodelujoči so govorili o smislu povezovanja in ustvarjanja skupnosti… »

Grašo v jok spravil sina Roda Stewarta

Dnevnik 08.06.2024
Sin glasbenega zvezdnika Roda Stewarta Liam Stewart se je v začetku meseca v Dubrovniku poročil z Nicole Artukovich, Američanko hrvaškega rodu. Nicole in Liam sta v zvezi skoraj 13 let, v njej pa sta dobila sina Louieja Marka Rodericka Stewarta, ki je… »

Nacionalka ugaša luči

Dnevnik 08.06.2024
Ko so se v četrtek zvečer ugasnili reflektorji po zadnjem soočenju kandidatov za evropske poslance na nacionalki, je marsikdo v sebi izrekel le eno željo: prosim, ne prižgite se nikoli več. Koncept nacionalne televizije se je dokončno izpel. Vse… »

Brankova pokrovača

Dnevnik 08.06.2024
Včeraj je bil velik dan za slovensko naravo. Dobili smo namreč novo žival. Včeraj je v parlamentu potekalo zaslišanje na preiskovalni komisiji z najdaljšim imenom ali po domače na komisiji o rabotah Damjana Žuglja v času nekdanje vlade Janeza… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem