Slovenija arhiv novic 08.06.2024

Iga Swiatek tretjič zaporedoma zmagovalka grand slama v Parizu

Dnevnik 08.06.2024
Poljakinja Iga Swiatek je tretjič v nizu in četrtič skupno zmagovalka odprtega teniškega prvenstva Francije. V finalu je bila po uri in desetih minutah igre boljša od Italijanke Jasmine Paolini s 6:2 in 6:1. Za 23-letno Poljakinjo je to peti naslov… »

Šutej ne bo branila brona s prejšnjega evropskega prvenstva

RTV Slovenija 08.06.2024
Tina Šutej je dan po zmagoslavju Kristjana Čeha drugi dan evropskega prvenstva v atletiki v Rimu odpovedala nastop v kvalifikacijah v skoku s palico, so sporočili iz slovenske reprezentance. 35-letna Šutej, dobitnica štirih medalj z velikih tekem v… »

Japonci pretrd oreh za slovenske odbojkarje v Fukuoki

RTV Slovenija 08.06.2024
Slovenska odbojkarska reprezentanca je doživela prvi poraz v letošnji Ligi narodov. Na drugem turnirju tekmovanja v Fukuoki je s 3:1 v nizih klonila pred gostiteljico Japonsko. Slovenci so želeli Japonce utišati, tako kot so jih dan prej Poljaki. To… »

Maribor: Tovorno vozilo trčilo v peško, ki je šla čez cesto policija išče voznika

Zurnal24 08.06.2024
Mariborski policisti iščejo udeležence in očividce petkovih prometnih nesreč. Mariborski policisti zaradi razjasnitve okoliščin iščejo udeležence in morebitne očividce dveh petkovih prometnih nesreč. Prva se je zgodila ob 12.45 na Razlagovi… »

Kek s svarilom trojici: "Počakal bom še dva, tri dni, sicer jih bom zamenjal"

Zurnal24 08.06.2024
Kek je po tekmi z Bolgarijo razkril težave, ki so načele slovensko reprezentanco. Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo v Nemčijo. Izbranci Matjaža Keka so gostili… »

Golob in Maljevac sadita rožice, obrestne mere upadajo

Finance.si 08.06.2024
Za koliko so slovenske banke znižale fiksne obrestne mere za stanovanjska posojila, kaj se da kupiti na dražbah in zakaj se nam zdi zaklepanje podatkov o nepremičninah nesmiselno. Medtem ko sta sredi prejšnjega tedna, štiri dni pred evropskimi… »

ZN: Iz oceanov jemljemo več, kot je mogoče obnoviti

RTV Slovenija 08.06.2024
Svetovni dan oceanov poudarja pomembno vlogo, ki jo imajo oceani v vsakdanjem življenju ljudi. Oceani so pljuča planeta in pomemben vir hrane ter bistven sestavni del biosfere, svarijo pri Združenih narodih. V okviru praznovanja svetovnega dne oceanov… »

Savšek si je zagotovil olimpijsko vozovnico

RTV Slovenija 08.06.2024
Olimpijski zmagovalec in kanuist Benjamin Savšek je na tekmi svetovnega pokala v Pragi osvojil drugo mesto, s tem pa si je tudi zagotovil olimpijsko vozovnico za Pariz. Savšek je bil na tekmi edini slovenski finalist, kar pomeni, da je bil v internem… »

V nesreči pri Gorjuši poškodovani dve osebi

Domžalec 08.06.2024
Danes, nekaj minut pred 16. uro, so bili poklicni gasilci iz Centra za zaščito in reševanje Domžale obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila na cesti v smeri Gorjuše proti Sveti Trojici. Luka Pušnik, vodja intervencije CZR Domžale, nam… »

Z desetimi litri kisline nad spečo mati

Necenzurirano 08.06.2024
V soboto zarana je moški iz nemškega Quedlinburgu z 60-odstotno ocetno kislino polil svojo lastno mati med tem, ko je spala. Utrpela je hude telesne poškodbe, močno je bila opečena po koži od hrbta do stegen. Kot pišeta Mitteldeutsche Zeitung in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem