Slovenija arhiv novic 10.06.2024

"Potegnil sem jo s kavča in začel oživljati, a je njena mati rekla, naj neham"

Zurnal24 10.06.2024
Višje sodišče v Celju je danes obravnavalo pritožbo Sebastiena Abramova, ki je bil za umor dekleta Sare Veber in še druga kazniva dejanja obsojen na 30 let zapora. Celjska okrožna sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je Sebastiena Abramova julija… »

Rezultati gradbincev: lani so presegli vse rekorde

Finance.si 10.06.2024
Petričev Kolektor prvič prek pol milijarde, Škrabčev Riko prek 200 milijonov evrov prihodkov, veliki skoki nekaterih koncesionarjev za urejanje voda.… »

Najhitrejše tri črke avtomobilizma. AMG.

Finance.si 10.06.2024
Znamka AMG je znana po najbolj športnih in dinamičnih vozilih z vrhunsko zmogljivostjo, navdušujočimi pospeški, ekskluzivnostjo ter napredno tehnologijo. Leta 1967 je kot posledica izjemne strasti do motošporta nastalo edinstveno podjetje, v katerem… »

V IZOLSKO MARINO IZTEKLO 100 LITROV GORIVA: Kriva je bila tehnična napaka na barki Ljubljančana (FOTO)

Regional 10.06.2024
Policijska uprava (PU) Koper je potrdila, da je do včerajšnje ekološke nesreče, pri kateri je v morje izteklo približno 100 litrov goriva, prišlo zaradi tehnične napake plovila v lasti 54-letnega Ljubljančana. Gasilci so zavarovali širjenje… »

Jokić na seznamu Srbije za Pariz

RTV Slovenija 10.06.2024
Selektor srbske košarkarske reprezentance Srbije Svetislav Pešić je objavil seznam igralcev za nastop na olimpijskih igrah v Parizu. Na njem je tudi najkoristnejši igralec rednega dela Lige NBA Nikola Jokić. 29-letni center iz Somborja je lani… »

Mladi Slovenec znova podrl rekord in prišel v finale

Zurnal24 10.06.2024
Guček z državnim rekordom v finalu, Horvat s petim časom v polfinalu EP v Rimu. Slovenski rekorder Matic Ian Guček je četrti dan 26. evropskega prvenstva v atletiki, ki poteka v Rimu, v tretji skupini polfinala na 400 m ovire zasedel tretje mesto in… »

Jaka Blažič namesto v Pirej na rehabilitacijo hrbta

RTV Slovenija 10.06.2024
Slovenska košarkarska reprezentanca je začela priprave na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, prve novice s priprav v Zrečah pa niso spodbudne. Jaka Blažič, eden od nosilcev igre, bo moral zaradi bolečin v hrbtu izpustiti tokratno akcijo… »

Manj porok, več ločitev kot leto prej

RTV Slovenija 10.06.2024
V Sloveniji je bilo v letu 2023 sklenjenih 6388 zakonskih zvez, razvezalo pa se je 2165 parov. V primerjavi z letom prej se je število sklenitev zakonskih zvez zmanjšalo za šest odstotkov, razvez pa je bilo za odstotek več. V letu 2023 je zakonsko… »

PRI MLJETU OPAZILI KITA: Zaenkrat še ni znano, za katero vrsto gre

Regional 10.06.2024
Med otokom Mljet in polotokom Pelješac so danes opazili kita. Zaenkrat še ni znano, za katero vrsto gre. Nazadnje so kite na Hrvaškem opazili avgusta lani. Iz Narodnega parka Mljet so na družbenem omrežju Facebook sporočili, da so danes prejeli več… »

V Evropski parlament tudi zapornik in pripornica

Mladina 10.06.2024
Na evropskih volitvah sta bila izvoljena tudi predstavnika, ki sta trenutno v priporu oziroma zaporu. Na evropskih volitvah sta bila glede na delne izide izvoljena tudi predstavnika, ki sta trenutno v priporu oziroma zaporu. V Grčiji so izvolili nosilca… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem