Slovenija arhiv novic 10.06.2024

Umrl pionir LGBT+ gibanja v Sloveniji

Mladina 10.06.2024
Bogdan Lešnik je bil psiholog, humanist, publicist in prevajalec in Bogdan Lešnik, ki je bil tudi dekan Fakultete za socialno delo. V 73. letu je umrl psiholog, humanist, publicist, prevajalec in LGBT+ aktivist Bogdan Lešnik, ki je bil pred… »

Nemška jadralna padalka v močni nevihti strmoglavila in se hudo poškodovala

Dnevnik 10.06.2024
Hudo poškodovana je nemška jadralna padalka, ki jo je v soboto okoli poldneva na Kobariškem zajela močna nevihta. Med padanjem z višine desetih metrov je zadela v žičnato ograjo in pristala na travi. Odpeljali so jo v bolnico. V soboto okoli… »

Varnostni svet ZN-a sprejel ameriško resolucijo o Gazi

RTV Slovenija 10.06.2024
Varnostni svet ZN-a je s 14 glasovi za in vzdržanim glasom Rusije potrdil resolucijo, ki pozdravlja načrt o prekinitvi ognja v Gazi, ki ga je 31. maja naznanil Joe Biden. Predstavnica Izraela je načrt zavrnila, Hamas pa resolucijo sprejema. Resolucija… »

Obrazi nevladnikov: Nejc Kurbus – »Ko se je skavtstvo začelo, so otroke tako spravljali z ulice, ker so starši toliko…

Dnevnik 10.06.2024
Legenda pravi, da so bile zgodbe iz Knjige o džungli podlaga za oblikovanje skavtstva. Kipling je prijateljeval s pobudnikom skavtskega gibanja Angležem Robert Baden-Powelom. BiPi, kot skavti kličejo svojega ustanovitelja, ga je prosil, če lahko… »

Ekskluzivno s Hansom Siglom iz Gorskega zdravnika

Necenzurirano 10.06.2024
Šarmantni dr. Martin Gruber se je vrnil na male zaslone. V sedemnajsti sezoni ob večerih na POP TV spet boža duše slovenskih gledalk. Skrbnega in sočutnega gorskega zdravnika so ljudje že zdavnaj vzeli za svojega. Mnogi mladi, ki so serijo Gorski… »

Za 1000 evrov na spletu kupljeni "ponarejeni Degas" v resnici 12 milijonov vreden original

RTV Slovenija 10.06.2024
Pastelna slika francoskega umetnika Edgarja Degasa, naslovljena Eloge du maquillage, je več desetletij veljala za izgubljeno. Pred kratkim pa se je izkazalo, da je delo, kupljeno na spletni dražbi kot ponaredek, pravzaprav original iz leta 1876. Leta… »

36. festival Imago Sloveniae tudi v znamenju obletnic Puccinija, Faureja in Smetane

RTV Slovenija 10.06.2024
Letošnji festival Imago Sloveniae se poklanja 100. obletnici smrti Giacoma Puccinija in Gabriela Faureja ter 200. obletnici rojstva Bedricha Smetane. Z njegovim odprtjem se začenja tudi Poletje v stari Ljubljani, oba pa bosta trajala do konca avgusta… »

Dejan Vinčić se po 16 letih vrača v Kanal

RTV Slovenija 10.06.2024
Podajalec Dejan Vinčić se ob koncu kariere vrača v domovino. Igral bo za Alpacem Kanal, s čimer se po 16 letih vrača v enega od najbolj odbojkarskih krajev v Sloveniji. V bližnji Novi Gorici si je sicer ustvaril družino. 37-letni Vinčić, ki te… »

Trije navijači Valencie zaradi rasističnih pripomb v zapor

RTV Slovenija 10.06.2024
Sodišče v Valenci je tri navijače Valencie obsodilo na 8 mesecev zapora, ker so nogometašu Reala Viniciusu Juniorju lani maja na Mestalli namenili sovražne in rasistične vzklike. Gre za prvo tako strogo kazen za rasistične žaljivke na stadionih v… »

SLOVENCI OSTALI NA ČELU VEČ OBČIN: V Furlaniji - Julijski krajini so potekale občinske volitve

Regional 10.06.2024
Na občinskih volitvah v Furlaniji - Julijski krajini, ki so potekale v soboto in nedeljo hkrati z evropskimi, so Slovenci ostali na čelu več občin, ki so pomembne za slovensko manjšino v Italiji. Za zdaj je že jasno, da bodo vodili občine Zgonik… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem