Slovenija arhiv novic 10.06.2024

Petkratni oskarjevec prihaja v Dalmacijo

Dnevnik 10.06.2024
V Dalmacijo, natančneje na Elafitske otoke, prihaja mehiški filmski režiser, scenarist, producent Alfonso Cuarón, ki bo na Slano Film Days delil svoje bogate izkušnje z regionalnimi filmskimi ustvarjalci. Dobitnik zlatega leva in petkratni oskarjevec… »

Žuželke v prehrani živali: bodo sojo res nadomestile ličinke?

Necenzurirano 10.06.2024
Pomemben vir beljakovin v prehrani živali predstavlja soja, ki je v večini uvožena iz največje proizvajalke Brazilije. Največja južnoameriška država je površine, namenjene gojenju soje, v zadnjih 20 letih povečala za 20-krat. Alternativa oziroma… »

Real bo kljub Ancelottijevi izjavi sodeloval na SP-ju

RTV Slovenija 10.06.2024
Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je povedal, da bo klub zavrnil sodelovanje na prvem Fifinem klubskem svetovnem prvenstvu naslednje poletje. Razlog? Premalo denarja. Mednarodna nogometna zveza bo prihodnje leto junija in julija v ZDA organizirala… »

Nevidni svet: fotografska razstava, ki je ni treba videti, da bi jo izkusili

RTV Slovenija 10.06.2024
V knjižnici Minke Skaberne se odpira razstava Nevidni svet, ki z najnovejšo tehnologijo slepim in slabovidnim omogoča doživetje 11 fotografskih umetnin. Obiskovalci lahko izkusijo tudi različne okvare vida s simulacijskimi očali. V knjižnici Minke… »

Neverjetne železniške pustolovščine z Nickom Knowlesom

RTV Slovenija 10.06.2024
Voditelj Nick Knowles poleg običajnih turističnih, kulturnih in naravnih znamenitosti spoznava tudi navade domačinov, okuša krajevne poslastice, se preizkuša v številnih športih, predvsem pa uživa v vožnji z vlakom. Tretji del Na potovanju po… »

Sofia Vergara s svojo znamko kave

Dnevnik 10.06.2024
Ameriška igralka Sofia Vergara, ki je po rodu iz Kolumbije, je predstavila svojo znamko kave ¡Díos Mio!. »Ta kava je plod moje ljubezni do kolumbijske kave in mojih visokih standardov, saj gre za kakovost kave, ki jo pijem tudi sama. Odraščala sem v… »

BRUTALNA LIKVIDACIJA: Najprej sta skupaj sedela v kavarni, nato pa je vanj izstrelil 16 nabojev

Regional 10.06.2024
Danes popoldan je na Wilsonovem sprehajališču v Sarajevu prišlo do streljanja, v katerem je bil ubit moški. Fotografija je simbolična. Po poročanju časnika Glas Istre se je moški, ki je streljal, po pričevanju očividcev sam predal policiji. Pred… »

37-letnik z izvijačem do smrti zabodel 11-letno nečakinjo

Necenzurirano 10.06.2024
V nedeljo zvečer je v vasi Myrtia na zahodu grškega polotoka Peloponez izginila 11-letna Vasiliki Nikolopoulou. Starši so zagnali preplah, ko se najstnica do večera ni vrnila domov. Obvestili so policiste, ti so takoj pričeli z iskanjem, zjutraj pa… »

Izrael pri slovenski veleposlanici kritiziral priznanje Palestine

RTV Slovenija 10.06.2024
Izrael je na pogovor poklical slovensko Andrejo Purkart Martinez in ji prenesel kritiko zaradi slovenskega priznanja Palestine kot neodvisne države. Predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Jakov Blitštajn je danes v skladu z navodili ministra za… »

Zvezdnik Bore-hansgrohe po hudi nesreči v bolnišnici, takšno je stanje

Zurnal24 10.06.2024
Coquardu druga etapa, Lampaert še naprej vodilni na švicarski pentlji, Buchmann pristal v bolnišnici. Francoz Bryan Coquard (Cofidis) je zmagovalec druge etape od Vaduza do Regensdorfa v dolžini 177 kilometrov letošnje izvedbe kolesarske dirke po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem