Sonja Kropivšek: “Sir trnič ima prav poseben okus in obliko.”

Domžalec pred 2 dnevoma  |  Uredništvo

Sonja Kropivšek iz vasi Črešnjice v Tuhinju sodi med mlajše izdelovalke trniča.

Postopka izdelave tega prav posebnega sira, značilnega za Veliko planino, se je učila pri Rezki Mali, ki je kot edina vrsto let ohranjala to etnološko izročilo. Na Sonjini domači kmetiji Pr’ Gabršk se že vrsto let ukvarjajo z živinorejo in gozdarstvom. Teren, ki ga obdelujejo, je namenjen predvsem pripravi sena in paši krav molznic. Vso mleko pridelajo izključno doma, uporabijo pa ga za izdelavno raznovrstnih mlečnih izdelkov, med katere sodijo različne vrste

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem