Zakaj bi morali uživati več stročnic?

Domžalec 26.07.2024  |  Ines Pušnik

Stročnice (Fabaceae) so obsežna družina rastlin z okoli 19.000 vrstami, med katerimi so fižol, leča, soja, grah in čičerika.

So pomemben prehranski vir po vsem svetu. Stročnice so hranljive in zdrave, zato jih vključite v svojo prehrano vsaj trikrat na teden za optimalne zdravstvene koristi. Zgodovina in koristi Stročnice so bile ključni del človeške prehrane že pred več kot 8.000 leti. Raziskave potrjujejo, da redno uživanje stročnic zmanjšuje tveganje za srčno-žilne bolezni, visok krvni tlak, sladkorno bolezen tipa 2 in možgansko kap. Hranilna vrednost Stročnice so bogate s

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem