Zastrupitve s hrano na leto usodne za 4600 Evropejcev

Necenzurirano 14.08.2024

Zaradi različnih vrst bolezni, povzročenih z zastrupljeno hrano, vsako leto zboli 600 milijonov ljudi, od tega 23 milijonov v Evropi. Zaradi zastrupitve s hrano pa naj bi na leto umrlo 420.000 ljudi (v Evropi 4600). To so bolezni, ki bi jih lahko preprečili, so poudarili v Zvezi potrošnikov Slovenije.

Varnost hrane je zato skupna odgovornost deležnikov v prehranski verigi, ob tem pa je ključen tudi učinkovit nadzor. Zgolj v juliju je uprava za varno hrano objavila 12 odpoklicev mesa in mesnih izdelkov ter en odpoklic sezamove paste zaradi prisotnosti salmonele. K varni hrani prispevajo prav vsi, ki delujejo v prehrambno-potrošniški verigi. Ključna so prizadevanja rejcev, pridelovalcev, prevoznikov, izvajalcev skladiščenja, predelovalne industrije, trgovcev,

Slovenija »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem