Kako pravilno shranjevati krompir in preprečiti kaljenje

Domžalec 02.01.2025  |  I. P.

Krompir se dobro skladišči, če je shranjen v hladnem in suhem prostoru.

Ustrezni pogoji omogočajo, da ostane uporaben vsaj pol leta, če so gomolji zdravi in nepoškodovani. Največ težav povzroča kaljenje, ki ga lahko upočasnimo. Kalčki in zeleni deli vsebujejo solanin, ki lahko povzroča slabost in glavobole. Če ima krompir kratke kalčke in je čvrst, je še varen za uživanje. Mehek in močno nakaljen krompir pa ni priporočljiv za uživanje. Trgovinski krompir kali počasneje zaradi kemikalij, ki preprečujejo kaljenje. Pri domačem krompirju

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem