V Sloveniji smo v tem trenutku samooskrbni samo za dober teden dni
Necenzurirano pred 3 dnevi

Potrošnik že zdaj ne ve, katera proizvodna tehnika in kakšna semena so bili uporabljeni pri pridelavi hrane, ki jo nalaga v svoje nakupovalne vozičke. Hkrati se na to področje vriva vedno več vprašljivih spremenljivk, od uporabe novih genomskih tehnik do mokarjev, ki se po novem lahko dodajajo hrani, ker so hranljive žuželke, a hkrati prinašajo tveganja za alergijske reakcije. Privoščite si nemoteno branje
Morda pa je res skrajni čas, da končno in ne samo z besedami podpremo slovenske kmete ter filozofijo z njive naravnost na krožnik?! V tem trenutku smo samooskrbni samo za dober teden dni. Združenje Ekoci med drugimi skrbi nova evropska uredba, ki dovoljuje, da se v prehranske izdelke dodajajo mokarji: »Čeprav imajo visoko hranilno vrednost in so bogati z beljakovinami, obstajajo nekatera tveganja, povezana z njihovim uživanjem. To so predvsem alergijske reakcije