Kako ravnamo s hrano v Domžalah?

Domžalec pred 30 dnevi  |  Uredništvo

Vsako leto 24. aprila obeležujemo Slovenski dan brez zavržene hrane.

Ta dan nas opominja, da ima prav vsak izmed nas vpliv – tako na okolje kot tudi na bolj odgovorno ravnanje s hrano in ne navsezadnje svoj družinski proračun. V časih, ko je hrana marsikje še vedno težko dostopna, se pogosto pozablja, koliko je po nepotrebnem konča v smeteh. V Sloveniji na letni ravni še vedno zavržemo preveč hrane – največ, kar 44 %, prav v gospodinjstvih oz. kar 78 kg na posameznika. Ta dva podatka nista le zgolj statistika, ampak realni odsev

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem