Zdravniško haljo zamenjala za izdelavo mocarele: "Kmetijstvo se da delati samo, če te to veseli"
RTV Slovenija pred 7 dnevi | Tanja Kozorog Blatnik

"Marsikateri mladi kmet ni več pripravljen žrtvovati svojega življenja za to, da proizvajamo hrano – pa ne le hrano samo zase. Dobra hrana načeloma ni zastonj," pravi Eva, ki z možem Matevžem obdeluje kmetijo v Retečah, ki slovi po domači mocareli.
Nosilec živinorejsko-poljedelske kmetije Pr' Matevž v Retečah pri Škofji Loki z okoli 100 glavami goveda je trenutno še oče Matevža Jenka, a sta velik del bremena že prevzela Matevž in Eva. V preteklosti so vse mleko oddajali, zdaj pa ga že okoli petino predelajo v domači sirarni, ki sta jo zastavila ravno onadva. "Poglavitni del mleka gre predvsem v mocarelo. Mocarela je naš glavni izdelek, izdelujemo tudi burrato, izpeljanko iz mocarele, na drugem mestu je skuta,