Zamenjava belega kruha s polnozrnatim lahko pomembno izboljša prehrano Slovencev

Domžalec pred 20 dnevi  |  Uredništvo

Vsako leto 19. novembra obeležujemo mednarodni dan polnozrnatih žit.

Ob tej priložnosti so na Inštitutu za nutricionistiko predstavili rezultate raziskave, v kateri so preverjali sestavo različnih kruhov iz vse države, hkrati pa so opozorili na nekatere mite o kruhu. Nacionalne raziskave kažejo, da Slovenci še vedno zaužijemo premalo prehranskih vlaknin, ki so ključne za ustrezno prebavo, uravnavanje telesne mase in zmanjševanje tveganja za kronične bolezni, kot so bolezni srca, sladkorna bolezen tipa 2 in nekatere oblike raka.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem