Argentina

Argentina devalvirala peso za več kot polovico

Delo 13.12.2023
Napovedali so tudi znižanje izdatnih državnih subvencij za goriva in prevoz. Argentina bo glede na dolar za več kot 50 odstotkov devalvirala nacionalno valuto peso. S to potezo se poskuša nova vlada spopasti z globokimi gospodarskimi težavami v… »

Argentina za več kot polovico devalvirala peso

SiolNET 13.12.2023
Argentina bo glede na dolar za več kot 50 odstotkov devalvirala nacionalno valuto peso. S to potezo se skuša nova vlada spopasti z globokimi gospodarskimi težavami v državi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Uradni tečaj bo določen pri… »

Milei začenja šokterapijo: devalvacija pesa, veliki rezi v javno porabo, ukinitev subvencij ...

RTV Slovenija 13.12.2023
Argentina bo znižala vrednost pesa glede na dolar za 50 odstotkov, zmanjšala subvencije za energijo, preklicala razpise za javna dela in močno zarezala v javno porabo, je v okviru gospodarske šokterapije napovedal gospodarski minister Luis Caputo… »

Inavguracija v Buenos Airesu je lahko kažipot za celino

Delo 11.12.2023
Kontroverzni Javier Milei prisegel kot novi predsednik. Realnost je drugačna od želja, obljub in groženj. V nadaljevanju preberite: V Argentini imajo novega predsednika. Na prvi pogled je po dolgi in neuspešni skorumpirani vladavini peronistov… »

Zelenski v Argentini čestital anarhokapitalistu #vŽivo

SiolNET 10.12.2023
Javier Milei je danes prisegel kot novi argentinski predsednik. 53-letni libertarni ekonomist, ki sebe označuje za anarhokapitalista, je na slovesnosti dejal, da se bo ostro odzval na desetletja prekomerne porabe javnega denarja in zajezil hudo… »

Na vrhu omare je klasika

Delo 10.12.2023
Vražji harmonikar se pripravlja na tango posladek ob koncu leta z izjemnima gostoma, v katerih sta združeni Argentina in Slovenija. V nadaljevanju preberite: Harmonika niso le Avseniki in Slaki, harmonika je povsem enakovredna tudi takrat, ko gode… »

Znane skupine za južnoameriško prvenstvo

SiolNET 08.12.2023
V Miamiju so izžrebali skupine za južnoameriško nogometno prvenstvo, ki se bo začelo 20. junija prihodnje leto v Atlanti, končalo pa 14. julija v Miamiju. Svetovni prvak Argentina je padel v skupino A, kjer sta zagotovo Čile in Peru, tekmec pa bo… »

Moč z neba

Mladina 08.12.2023
Javier Milei, novi predsednik Argentine, se razglaša za anarhokapitalista, hoče odpraviti centralno banko in nasprotuje splavu. Spieglovi novinarji so obiskali industrijski predel Buenos Airesa. Thiago Latrille je pogumno prenesel vse. Mlado žensko, ki… »

Slovenke v Trondheimu v lov na olimpijske sanje

RTV Slovenija 05.12.2023
Težko je verjeti, da bi slovenskim rokometašicam v konkurenci olimpijskih prvakinj Francozinj in svetovnih prvakinj Norvežank uspel preboj v četrtfinale svetovnega prvenstva, a vneme v drugem delu zagotovo ne bo manjkalo. V igri so olimpijske igre… »

Pedro Opeka o tem, kako se je počutil ob zmagi Argentine na svetovnem prvenstvu #video

SiolNET 05.12.2023
Slovenski misijonar Pedro Opeka, ki življenje posveča pomoči revnim na Madagaskarju, je na obisku v Sloveniji, v katero se je vrnil po osmih letih. Kot pravi, kljub pozivom Evropski uniji pomoč revnim afriškim državam prihaja prepočasi. "Za revne… »

Novice dneva »

Vreme: jutri možna še kakšna ploha, potem več sonca

Dnevnik pred tremi uramiše 2 povezani

Moški trčil v drevo in umrl na kraju nesreče

Dnevnik pred tremi uramiše 4 povezane

68-letnica od bivšega podedovala ogromno denarja

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem