Elon Musk

Most med naravno in umetno inteligenco

Mladina 08.03.2024
Nevronski vmesniki so tehnologija jutrišnjega dne, ki pa ni v izključni domeni Elona Muska, temveč jo razvijajo številni znanstvenoraziskovalni laboratoriji po vsem svetu – tudi pri nas. Pred mesecem dni je Elon Musk v omrežju X sporočil, da je… »

Bitcoin po zmenku z zgodovino zelo volatilen

RTV Slovenija 06.03.2024
Potem ko je na Wall Streetu vladal že ekstremni pohlep, je včeraj le sledil popravek navzdol. Ta je že dlje časa očiten pri Teslinih delnicah, Elon Musk je izgubil status najbogatejšega Zemljana. Bitcoin je medtem presegel rekord iz novembra 2021… »

Facebook in Instagram po izpadu znova delujeta

RTV Slovenija 05.03.2024
Iz ameriške družbe Meta, ki ima v lasti družbeni omrežji Facebook in Instagram, so sporočili, da so rešili "tehnično težavo", ki je za približno dve uri povzročila izpad teh omrežij. Tiskovni predstavnik Mete Andy Stone je na družbenem… »

Apple ustavil milijardni projekt, Musk se norčuje

Zurnal24 28.02.2024
Več poročil pravi, da so pri tehnološkem gigantu Applu uradno ustavili gromozanski projekt razvoja lastnega avta. Elon Musk se je že odzval v svojem stilu. Po poročanju Guardiana je več različnih virov sporočilo, da je vodstvo Appla v torek v… »

Musk je po pozivih z vseh strani le plačal za preklicano naročilo

Delo 27.02.2024
Lastnica je zapisala, da je morala zaradi naročila zavrniti druga, kupiti dodatne zaloge in pripraviti osebje na zahtevnejši urnik proizvodnje. Razvpiti lastnik Tesle Elon Musk je v zadnjih dneh pritegnil pozornost s preklicem naročila majhnih pit v… »

Zakaj ima cybertruck znake rje, čeprav je iz nerjavnega jekla?

Dnevnik 19.02.2024
Splet so preplavile fotografije Teslinih cybertruckov z oranžnimi madeži rje. Vozilo sicer ne rjavi, saj je zunanjost iz nerjavnega jekla, bo pa zaradi strukture tega materiala vedno izpostavljen madežem rje. Kaj je vzrok? Teslin futuristični… »

Prednosti in nevarnosti Muskove vizije o možganskih vsadkih

Dnevnik 31.01.2024
V podjetju Neuralink so se ponedeljek pohvalili z uspešno vstavitvijo možganskega vsadka, ki na računalnik brezžično pošilja podatke. Gre za majhen,a pomemben korak v smeri transhumanizma. Kaj so prednosti in nevarnosti takšne prihodnosti? Elon… »

Prvič vstavili možganski vsadek v človeka

Mladina 30.01.2024
Končni cilj podjetja Neuralink je človeškim možganom s pomočjo vsadka omogočiti neposredno komunikacijo z računalniki in drugimi napravami. Podjetje Neuralink je prvič vstavilo možganski vsadek v človeka, je sporočil lastnik podjetja, ameriški… »

Musk sporočil, da je podjetje Neuralink prvič uspešno vstavilo vsadek v človeške možgane

RTV Slovenija 30.01.2024
Lastnik podjetja Neuralink, ameriški milijarder Elon Musk, je sporočil, da so prvič vstavili vsadek v možgane človeka. Po njegovih besedah so rezultati obetavni. Neuralink ni edino podjetje, ki se ukvarja s tovrstnimi poskusi. Končni cilj podjetja… »

Obeti in grožnje čipa v človekovih možganih

Delo 30.01.2024
Prvi človek s čipom v možganih dobro okreva, je sporočil ustanovitelj Neuralinka – in Tesle, Spacexa, Starlinka ter še česa – Elon Musk. Prvi človek s čipom v možganih dobro okreva, je sporočil ustanovitelj Neuralinka – in Tesle, Spacexa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem