Helsinki

Olimpija dobila evropskega tekmeca in se izognila najhujšemu scenariju

SiolNET 20.06.2023
Slovenski nogometni prvak Olimpija je izvedel ime tekmeca v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Zmaji se bodo pomerili s prvakom Latvije Valmiero. Prva tekma bo 11. oziroma 12. julija v Stožicah, povratni dvoboj pa teden dni pozneje na stadionu… »

Kek pogrešal več samozavesti in odločnosti, zadovoljen pa s kombinatoriko in številom priložnosti

RTV Slovenija 17.06.2023
Tekme v gosteh ostajajo rakava rana v kvalifikacijah za EP in SP v zadnjih letih. Celovcu, Skopju, Sočiju in Nikoziji so se pridružili še Helsinki, če naštejemo le (nekatera) mesta, od koder se je Slovenija vračala brez točk v drugem mandatu… »

Tudi na Finskem se pišejo pravljice

Primorske 16.06.2023
Junijski paket dvobojev v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024 bo za slovenske nogometaše najzahtevnejši. Bi pa lahko izbranci Matjaža Keka na obzorju že uzrli Nemčijo, če bi se uspešno spoprijeli s sledečima tekmovalnima izzivoma. Po tej… »

Ena najbolj priljubljenih publikacij je vodnik za starejše

Delo 12.06.2023
V Helsinkih so tiskano brošuro z uporabnimi informacijami izdali v finščini, švedščini in prvič v angleščini. V nadaljevanju preberite: Na spletnih straneh mesta Helsinki, kjer živi 1,3 milijona prebivalcev, od tega jih je več kot 100.000… »

Na Finskem v zrušenju mostu za pešce več kot 20 poškodovanih #foto

SiolNET 11.05.2023
V bližini finske prestolnice Helsinki se je na gradbišču zrušil začasni most za pešce. Poškodovanih je več kot 20 oseb, med njimi večina otrok, ki so z mostu padli na cesto. Nihče od poškodovanih naj ne bi bil v smrtni nevarnosti, poročajo… »

Na Finskem se je zrušil začasni most za pešce. Poškodovanih 27 ljudi, večinoma otrok.

RTV Slovenija 11.05.2023
V bližini finskega glavnega mesta Helsinki se je na gradbišču zrušil začasni most za pešce. Poškodovanih je 27 ljudi, med njimi večina otrok, ki so z mostu padli na cesto. Nihče od poškodovanih naj ne bi bil v smrtni nevarnosti. "Različno hude… »

Finska dokončala prvi odsek ograje na meji z Rusijo

Primorske 15.04.2023
Finska obmejna straža je v petek predstavila prvi odsek 200-kilometrske ograje na meji z Rusijo, ki so jo začeli graditi po ruski invaziji na Ukrajino. Finska se je nedavno po daljšem obdobju nevtralnosti pridružila zvezi Nato ter s tem podvojila… »

V Helsinkih in Natu pozdravili turško ratifikacijo vstopa Finske v zavezništvo

Primorske 31.03.2023
Finski predsednik Sauli Niinisto se je v četrtek zvečer zahvalil članicam Nata za podporo Finski pri njenem vstopu v zvezo, potem ko je pred tem Turčija kot zadnja članica ratificirala njen pristopni protokol. Ratifikacijo v turškem parlamentu je… »

SUBVENCIJE ZA VEČ LETALSKIH POVEZAV: Bo Letališče Portorož ostalo praznih rok? (VIDEO)

Regional 13.03.2023
Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek in gospodarski minister Matjaž Han sta pred dnevi napovedala objavo razpisa za subvencioniranje letalskih povezav za večjo povezljivost Slovenije. Na prednostnem seznamu je deset prog in sicer, Dunaj… »

MEDTEM KO SLOVENSKEGA LETALSKEGA PREVOZNIKA NIMAMO: Na prednostnem seznamu je 10 prog za subvencioniranje

Regional 10.03.2023
Ministrstvi za infrastrukturo ter za gospodarstvo, turizem in šport želita še ta mesec objaviti razpis za subvencioniranje letalskih povezav za večjo povezljivost. Na prednostnem seznamu je 10 prog, in sicer Dunaj, Bruselj, Koebenhavn, Atene, Madrid… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem