Malina

Častno razsodišče DSP-ja je pisateljici Gabrieli Babnik Ouattara izreklo javni opomin

RTV Slovenija pred 15 urami
Častno razsodišče DSP-ja je ugotovilo, da je Gabriela Babnik Ouattara s tem, ko ni korektno označila delov besedila, ki jih je v svoj roman Za angele, da jim ne bo dolgčas prepisala iz dela Samo en ples, kršila avtorske pravice Maline Schmidt Snoj… »

Društvo pisateljev Gabrieli Babnik Ouattara izreklo javni opomin

Delo pred 17 urami
Gabriela Babnik Ouattara je po mnenju častnega razsodišča društva pisateljev kršila avtorske pravice Maline Schmidt Snoj. V nadaljevanju preberite: V javnosti še naprej odmeva primer domnevnega prepisovanja Gabriele Babnik Ouattara iz knjige Samo en… »

"Izjava Gabriele Babnik Ouattara ne drži. Založba vztraja, da so bile kršene avtorske pravice."

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Založba Mladinska knjiga in avtorica Malina Schmidt Snoj zavračata trditev Gabriele Babnik Ouattara, da so skupaj prišli do sklepa, da v njeni knjigi Za angele, da jim ne bo dolgčas ni očitanega ji prepisovanja iz knjige Samo en ples. V Mladinski… »

V poduk

Delo pred 12 dnevi
Nisem znala predvideti, da bo selitev pomenila boj z bitjem, ki je od naju precej bolj vzdržljivo, dolgoživo, ki počasi, a vztrajno zatre vse na svoji poti. Ko sva se z A. preselila ob gozd – verjetno ste že naveličani mojih razglednic iz gozda… »

Je plagiirala, ni plagiirala?

Mladina pred 12 dnevi
Kje se začne avtorjeva umetniška svoboda in kje bi se morala nehati? Je plagiirala, ni plagiirala? Kje se začne avtorjeva umetniška svoboda in kje bi se morala nehati? Naj takoj začnem s priznanjem: ne poznam dokončnega odgovora in ne morem dati… »

Javno opravičilo

Dnevnik pred 25 dnevi
Pri pisanju svojega leposlovnega dela Za angele, da jim ne bo dolgčas, in sicer v poglavju Vera, sem se med drugim nanašala na biografijo o Marti Paulin Schmidt Snoj – Samo en ples Maline Schmidt Snoj (Mladinska knjiga, 2022). Knjiga Samo en ples je… »

“Vsi moji romani so medbesedilni”, 2.

Dnevnik pred 26 dnevi
V intervjuju z zgornjim naslovom »Vsi moji romani so medbesedilni«, ki je bil objavljen v Dnevniku 8. aprila 2024, je Gabriela Babnik Quattara na vprašanje Gašperja Stražišarja o postopku pisanja ter navedbi Litere in Mladinske knjige (MK), da naj… »

Gabriela Babnik Ouattara se je Malini Schmidt Snoj javno opravičila

RTV Slovenija pred 26 dnevi
Gabriela Babnik Ouattara se je javno opravičila Malini Schmidt Snoj. Ta je pred časom opozorila, da je Babnik Ouattara v svoji knjigi Za angele, da jim ne bo dolgčas nezakonito objavila odlomke iz njenega dela Samo en ples. Kot v javnem opravičilu… »

"Politiki so šli v zabavno industrijo, raje kot v debate verjamejo v piar. In to je problem!"

Necenzurirano pred 26 dnevi
V njegovem studiu v ljubljanskem Tivoliju že leta nastaja muzika za vse čute. In mednarodni hiti. Filmske zgodbe. Robert Pešut - Magnifico se ne pusti ujeti v žanr. Zato smo ga poskušali ujeti prikrito, z vprašanji v stilu, kaj je umetnik mislil. A… »

Gabriela Babnik Ouattara: “Vsi moji romani so medbesedilni”

Dnevnik 08.04.2024
Pred tedni je v javnost prišla novica, da naj bi bil roman Za angele, da jim ne bo dolgčas avtorice Gabriele Babnik Ouattara plagiat. Mladinska knjiga (MK) je namreč zasledila dobesedne prepise iz romana Maline Schmidt Snoj z naslovom Samo en ples… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem