Malina

Gabriela Babnik Ouattara: “Vsi moji romani so medbesedilni”

Dnevnik 08.04.2024
Pred tedni je v javnost prišla novica, da naj bi bil roman Za angele, da jim ne bo dolgčas avtorice Gabriele Babnik Ouattara plagiat. Mladinska knjiga (MK) je namreč zasledila dobesedne prepise iz romana Maline Schmidt Snoj z naslovom Samo en ples… »

O plagiatih, originalnosti in brkih

Dnevnik 30.03.2024
Imamo novo plagiatno afero? Založba Litera, ki je lani izdala roman Gabriele Babnik Ouattara z naslovom Za angele, da jim ne bo dolgčas, se je pred dnevi javno opravičila Mladinski knjigi za nezakonito objavo odlomkov iz biografije Samo en ples… »

Pisateljici očitajo prepisovanje, sklicuje se na umetniško svobodo

Delo 22.03.2024
Knjiga Gabriele Babnik Ouattara Za angele, da jim ne bo dolgčas se je znašla na tnalu zaradi domnevne kršitve avtorskih pravic. V nadaljevanju preberite: Založba Litera je zaradi domnevno nezakonite objave odlomkov iz knjige Samo en ples Maline… »

Nov plagiat na slovenski literarni sceni

Dnevnik 22.03.2024
Gabriela Babnik Ouattara je urednica pri Založbi Litera, kjer so izdali tudi njen roman z naslovom Za angele, da jim ne bo dolgčas. Roman je bil deležen pozitivnih kritik, nedavno pa se je izkazalo, da naj bi bili deli romana plagiat. Založba Litera… »

Javno opravičilo založbe Litera glede romana Gabriele Babnik Ouattara, ki pa situacijo vidi drugače

RTV Slovenija 20.03.2024
Založba Litera, pri kateri je lani izšel roman Gabriele Babnik Ouattara, se je javno opravičila Malini Schmidt Snoj in založbi Mladinska knjiga zaradi kršenja avtorskih pravic oziroma nezakonite objave odlomkov iz knjige Samo en ples. V knjigi Samo… »

Pred oskarji znani "zmagovalci" najvidnejših filmskih polomij: Največ malin grozljivki Medvedek Pu

RTV Slovenija 09.03.2024
Kot veleva tradicija, so dan pred podelitvijo najprestižnejših ameriških filmskih nagrad oskarjev najprej nagradili tiste filmske stvaritve, ki so bile lani najbolj porazne. Zlata malina za najslabši film je šla grozljivki Medvedek Pu: kri in med… »

Prikaz rezi in oskrbe jagodičevja

Gorenjski glas 13.02.2024
Zgornje Gorje – Radovljiška izpostava kranjskega kmetijsko-gozdarskega zavoda vabi v četrtek, 15. februarja, ob pol desetih dopoldne v nasad jagodičevja Mateje Reš ob cesti Zgornje Gorje–Poljšica na prikaz rezi ter na predstavitev oskrbe… »

Nekdanjemu predsedniku vlade Federacije BiH štiri leta zapora

SiolNET 27.01.2024
Nekdanji predsednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić je medijem potrdil, da je bil zaradi zlorabe položaja pri nakupu sto medicinskih ventilatorjev iz Kitajske v času epidemije covid-19 pravnomočno obsojen na štiri leta zaporne kazni. Vrednost… »

Med nominiranci za zlate maline s sedmimi nominacijami prednjačijo Plačanci 4

RTV Slovenija 23.01.2024
Največ nominacij za zlate maline, s katerimi ovenčajo najslabše filmske izdelke zadnjega leta, je deležen četrti del akcijske franšize Plačanci, saj se ponaša s kar sedmimi, med drugim tudi za najslabši film, najslabšo režijo in najslabši… »

Slovenski igralec prvič postal očka

SiolNET 25.10.2023
Slovenski igralec Miha Rodman, član igralskega ansambla Prešernovega gledališča Kranj in igralec v nekaterih znanih slovenskih serijah, je prvič postal očka. Slovenski igralec Miha Rodman se je z ženo Paolo razveselil prvega otroka. Deklica se je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem