Severna Koreja

Severna Koreja namerava v vesolje izstreliti svoj prvi izvidniški satelit

Delo 19.04.2023
Datum izstrelitve satelita še ni znan, s krepitvijo vesoljske izvidniške tehnologije pa se Pjongjang želi zoperstaviti »grožnjam ZDA in Južne Koreje«. Severna Koreja je razvila svoj prvi izvidniški satelit, severnokorejski voditelj Kim Džong Un… »

Severna Koreja namerava v vesolje izstreliti svoj prvi izvidniški satelit

Primorske 19.04.2023
Severna Koreja je razvila svoj prvi izvidniški satelit, severnokorejski voditelj Kim Jong-un pa je dal zeleno luč za njegovo izstrelitev, je danes poročala severnokorejska tiskovna agencija KCNA. Datum izstrelitve satelita še ni znan, s krepitvijo… »

Kitajska za krepitev odnosov s Severno Korejo

Mladina 18.04.2023
Tradicionalno prijateljstvo med državama že dolgo preživlja preizkušnje spremenjenih razmer v svetu. Kitajski predsednik Xi Jinping si bo prizadeval za krepitev odnosov med Kitajsko in Severno Korejo, danes poročajo severnokorejski državni mediji. V… »

Xi pozval h krepitvi odnosov Kitajske s Severno Korejo

Primorske 18.04.2023
Kitajski predsednik Xi Jinping si bo prizadeval za krepitev odnosov med Kitajsko in Severno Korejo, danes poročajo severnokorejski državni mediji. V sporočilu severnokorejskemu voditelju Kim Jong-unu je ob tem opozoril, da tradicionalno prijateljstvo… »

Mladi Slovenci srebrni, do napredovanja Avstrijci

SiolNET 16.04.2023
Na Bledu se je končalo svetovno hokejsko prvenstvo do 18 let tretjega kakovostnega razreda, divizije I-B. Slovenski hokejisti so že pred zadnjo tekmo turnirja, obračunom z izbrano vrsto Italije, ki so ga dobili po podaljšku, vedeli, da ne bodo… »

Severna Koreja preizkusila raketo: težko jo je odkriti in uničiti #video

SiolNET 14.04.2023
Severna Koreja je danes sporočila, da je bilo orožje, ki ga je preizkusila v četrtek, nova medcelinska balistična raketa na trdo gorivo Hwasongpho-18. Po navedbah severnokorejske tiskovne agencije KCNA je bil cilj preizkusa, ki ga je vodil… »

Severna Koreja trdi, da je preizkusila nov model balistične rakete na trdo gorivo

RTV Slovenija 14.04.2023
Severna Koreja je sporočila, da je v četrtek preizkusila novo medcelinsko balistično raketo na trdo gorivo Hwasong-18. Po navedbah severnokorejske tiskovne agencije KCNA je bil cilj preizkusa, ki ga je vodil severnokorejski voditelj Kim Džong Un… »

Na Japonskem se je zaradi severnokorejske rakete po pomoti sprožilo opozorilo za nevarnost

RTV Slovenija 13.04.2023
Severna Koreja je v četrtek izstrelila balistično raketo srednjega dosega. Japonska je zaradi nje prebivalce severnega otoka Hokaido pozvala, naj se umaknejo v zaklonišča, a nato ugotovila, da gre za napako, in opozorilo preklicala. Severnokorejski… »

Mladina ščuva oblast k “revolucionarnemu prevzemu” RTVS?

Nova 24TV 09.04.2023
Ali Mladina hujska k "revolucionarnemu prevzemu" RTV Slovenija?! Naslovnica je iz leta 2017. (Foto: Twitter, posnetek zaslona) “To se skoraj tako bere, kot da pozivajo, naj se pošlje vojsko na RTV Slovenija. Pa od kod ti ljudje jemljejo ideje – iz… »

Putin podpisal novo rusko globalno strategijo. Usmerjena je proti Zahodu. #vŽivo

SiolNET 31.03.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes podpisal nov ruski strateški dokument, katerega cilj je omejevanje "prevlade Zahoda". Kot ključni partnerici za prihodnost Rusije sta v dokumentu navedeni Indija in Kitajska. Pregled pomembnejših dogodkov dneva… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem