Severna Koreja

Severna Koreja že drugič neuspešno izstrelila izvidniški satelit #video

SiolNET 24.08.2023
Severni Koreji je spodletel že drugi poskus izstrelitve vojaškega izvidniškega satelita v orbito, je danes poročala severnokorejska tiskovna agencija KCNA. Kljub neuspehom pa namerava Pjongjang izstrelitev ponoviti oktobra. Izstrelitev so medtem že… »

LUKA DONČIĆ PRESTRAŠEN IN NEPRESPAN: Oglasile so se sirene za zračni napad, na mobilnike so dobili tudi opozorila

Regional 24.08.2023
Prebivalce otočja Okinava na Japonskem, kjer se bo v petek začelo 19. svetovno prvenstvo v košarki, je sredi noči prestrašil glasen alarm, ki se je oglasil zaradi neuspešne izstrelitve izvidniškega satelita iz Severne Koreje. Zbudil je tudi… »

Sloviti Gangnam, središče južnokorejske pop kulture in podzemnega življenja

Dnevnik 23.08.2023
Južna Koreja je država, zaznamovana z geografsko lego na avtocesti za osvajanje Japonske iz Kitajske in obratno. Zadnjo invazijo so doživeli od Severne Koreje. Ta vojna se je končala leta 1953, v naslednjih 70 letih pa se je Južna Koreja iz ene… »

Severna Koreja po treh letih obnovila potniški letalski promet

RTV Slovenija 22.08.2023
Severna Koreja je po zaporah zaradi pandemije covida-19 po treh letih obnovila potniški letalski promet. Letalo severnokorejskega prevoznika Air Koryo, ki je vzletelo v Pjongjangu, je v torek pristalo v Pekingu. Ni jasno, kdo je bil na letalu, a zahodne… »

Severna Koreja odpovedala prvi mednarodni polet po pandemiji

SiolNET 21.08.2023
Na letališče v Pekingu bi moral danes prispeti prvi mednarodni komercialni polet iz Pjongjanga po letu 2020, a je bil dve uri po napovedanem prihodu odpovedan. Na letališču so za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnili, da severnokorejski letalski… »

ZDA, Japonska in Južna Koreja naj bi objavile načrte o tesnejšem vojaškem sodelovanju

RTV Slovenija 18.08.2023
Ameriški predsednik Joe Biden bo na tristranskem vrhu gostil premierja Japonske Fumia Kišido in predsednika Južne Koreje Yoon Suk-yeola. Na prvem tovrstnem vrhu bodo države utrdile sodelovanje, objavile naj bi tudi načrte o tesnejšem vojaškem… »

Os proti Pekingu in Pjongjangu

Dnevnik 18.08.2023
ZDA, Japonska in Južna Koreja bodo na današnjem vrhu v Camp Davidu okrepile obrambno sodelovanje zaradi varnostnih izzivov oziroma groženj Kitajske in Severne Koreje. Vrh bo tudi priložnost nadaljnjega zbliževanja med Seulom in Pekingom. Na… »

Sarkozy bi ukrajinski konflikt reševal z referendumi #vŽivo

SiolNET 17.08.2023
"Putin ni nerazumen," je v intervjuju za konzervativni časnik Le Figaro dejal nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy. Meni tudi, da je vrnitev na stanje pred vojno med Ukrajino in Rusijo iluzija in da bi bilo treba sprejemljive rešitve iskati po… »

ZDA / »Severna Koreja podpira Putinovo brutalno vojno v Ukrajini«

Mladina 17.08.2023
ZDA so uvedle sankcije proti trem organizacijam, povezanim s slovaškim trgovcem z orožjem, ki je skušal posredovati pri prodaji orožja iz Severne Koreje v Rusijo. ZDA so v sredo uvedle sankcije proti trem organizacijam, povezanim s slovaškim trgovcem… »

Ameriški vojak hoče ostati v diktaturi družine Kim

Delo 16.08.2023
Razočaran nad ameriškim rasizmom in neenakostjo je Travis King pobegnil v zadnjo utrdbo stalinizma. Severna Koreja je prvič uradno priznala, da je ameriški vojak, ki naj bi julija pobegnil na njeno ozemlje iz Južne Koreje, res pri njih. »Travis King… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem