Severna Koreja

Severna Koreja preizkuša podvodno jedrsko orožje #video

SiolNET 19.01.2024
Severna Koreja je danes sporočila, da je v odziv na skupne pomorske vaje ZDA, Južne Koreje in Tokia, ki vključujejo ameriško letalonosilko na jedrski pogon, preizkusila podvodni sistem jedrskega orožja. Test naj bi se odvil ob vzhodni obali države… »

Severna Koreja naj bi preizkusila podvodni jedrski sistem

Zurnal24 19.01.2024
Severna Koreja je danes sporočila, da je v odziv na skupne pomorske vaje ZDA, Južne Koreje in Tokia, ki vključujejo ameriško letalonosilko na jedrski pogon, preizkusila "podvodni sistem jedrskega orožja". Test naj bi se odvil ob vzhodni obali… »

Severna Koreja naj bi preizkusila podvodni jedrski dron

RTV Slovenija 19.01.2024
Severna Koreja se je na skupne vojaške vaje ZDA, Južne Koreje in Japonske odzvala s preizkusom podvodnega sistema jedrskega orožja. Kot je sporočil Pjongjang, so preizkus podvodnega jedrskega drona, imenovanega haeil-5-23 izvedli v morju ob vzhodni… »

Kim pravi, da si Severna Koreja ne bo več prizadevala za spravo z Južno Korejo

RTV Slovenija 16.01.2024
Severnokorejski voditelj Kim Džong Un je pozval k spremembi severnokorejske ustave, s katero bi južno sosedo oklicali za sovražno državo in odpravili idejo o skupni prihodnosti obeh Korej. Kim Džong Un je v govoru Vrhovni ljudski skupščini pozval k… »

»Združitev Severne in Južne Koreje ni mogoča«

Mladina 16.01.2024
Severna Koreja ukinja več ključnih državnih agencij za spodbujanje sodelovanja in ponovno združitev z Južno Korejo. Severna Koreja ukinja več ključnih državnih agencij za spodbujanje sodelovanja in ponovno združitev z Južno Korejo, danes… »

Pjongjang ukinja vladne agencije za ponovno združitev z Južno Korejo

Delo 16.01.2024
Iz ustave je treba črtati izraze, kot so neodvisnost, mirna združitev in velika narodna enotnost, je zahteval Kim Džong Un. Severna Koreja ukinja več ključnih državnih agencij za spodbujanje sodelovanja in ponovno združitev z Južno Korejo, danes… »

Putin načrtuje obisk Severne Koreje

SiolNET 15.01.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin načrtuje potovanje v sosednjo Severno Korejo, saj je prejel povabilo iz Pjongjanga, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Ob tem je izrazil upanje, da… »

Najnovejši preboj Severne Koreje v razvoju orožja

Mladina 15.01.2024
Izstreljena severnokorejska raketa naj bi imela hipersonično bojno glavo. Balistična raketa, ki jo je Severna Koreja izstrelila v nedeljo, je bila opremljena s hipersonično manevrirno bojno glavo, so danes sporočili iz Pjongjanga. Šlo naj bi za… »

Izstreljena severnokorejska raketa naj bi imela hipersonično bojno glavo

SiolNET 15.01.2024
Balistična raketa, ki jo je Severna Koreja izstrelila v nedeljo, je bila opremljena s hipersonično manevrirno bojno glavo, so danes sporočili iz Pjongjanga. Šlo naj bi za najnovejši preboj Severne Koreje v razvoju orožja. Namen izstrelitve je bil… »

Severna Koreja preizkusila hiperzvočno raketo srednjega dosega

RTV Slovenija 15.01.2024
Severna Koreja je v nedeljo izstrelila novo hiperzvočno raketo na trdo gorivo srednjega dosega. Izstrelitev je bila namenjena preizkušanju novih večstopenjskih motorjev na trdo gorivo in manevrske sposobnosti hiperzvočne manevrirne bojne glave… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem