Zadruga

Degustacija izdelkov iz ovčjega mleka Sirarstva Grilj

Domžalec pred 12 urami
Jarina, zadruga za razvoj podeželja bo v torek gostila Silva Grilja, ki prihaja iz Velike vasi iz Občine Moravče, kjer vodi ekološko kmetijo Pr’Travnari. Na degustaciji se bo predstavil z domačimi izdelki, narejenimi iz ovčjega mleka. Sam najraje… »

Za vodenje zadružnikov se potegujeta Borut Florjančič in Niko Maver

Dnevnik pred 3 dnevi
Člani Zadružne zveze Slovenije (ZZS) bodo 30. maja na občnem zboru volili novega predsednika. Kandidata sta dva – sedanji predsednik Borut Florjančič, ki je na tem položaju od junija 2020, in Niko Maver, ki je bil trideset let direktor tolminske… »

Pojoči Srčki iz Dobrle vasi

Gorenjski glas pred 2 dnevoma
V Dobrli vasi, po nemško Eberndorfu v Podjuni, ima dejavnost slovenskih društev dolgo zgodovino, kar ne preseneča, saj je leta 1906 v vasi in njeni okolici govorilo slovensko kar 80 odstotkov prebivalcev. Leta 1890 je bila v kraju ustanovljena prva… »

Majska Srečevalnica okusov z Lili Mahne

Domžalec pred 4 dnevi
Jarina, zadruga za razvoj podeželja je gostila Lili Mahne, ki prihaja s Cerkniškega in je zbirateljica starih tradicionalnih zeliščnih receptov ter interpretatorka kulinarične dediščine, divje hrane in zelišč. Lili Mahne ima bogate izkušnje s… »

Zaščitniki živali vlado pozivajo k prepovedi reje kokoši in svinj v kletkah

Dnevnik pred 6 dnevi
Pred dobrimi šestimi leti so zaščitniki živali pod geslom Imaš Jajca? Reci ne baterijski reji! pozvali trgovce, naj jajca iz baterijske reje preženejo s svojih polic in s tem prispevajo k boljšemu počutju kokoši. Danes začenjajo novo akcijo… »

Majska Srečevalnica okusov

Domžalec pred 7 dnevi
V ponedeljek, 6. maja 2024, bo od 18. do 20. ure, v trgovini zadruge Jarina v Dobu pri Domžalah potekala majska Srečevalnica okusov, v kateri se boste z Lili Mahne naučili novih pristopov pri izdelavi priročnih prigrizkov. V Jarini bo vsak prvi… »

SE SPOMNITE SLASTNIH JAGOD S PURISSIME? Dobite jih v Agrocentru Koper in Lucija ali Cvetličarni Izola

Regional pred 7 dnevi
Kmetijska zadruga Agraria Koper (KZ Agraria) vabi vse vrtičkarje k odkrivanju odličnih sadik višje kakovosti lastne proizvodnje. Z združitvijo strokovnega znanja in ljubezni do domače pridelave, Agrarijin Kmetijsko razvojni center slovenske Istre… »

NAJBOLJŠE MESO ZA VAŠE KULINARIČNE PODVIGE: Ključni nasveti za popolno pojedino z žara

Regional pred 9 dnevi
Kmetijska zadruga Agraria Koper (KZ Agraria Koper) vas vabi v svet vrhunskega mesa, kjer se združujejo tradicija, kakovost in okus. S ponosom predstavljajo njihove mesnice, kjer lahko najdete vrhunske kose mesa za vaše kulinarične užitke. Kot… »

Podjetja pogrešajo spodbude za udeležbo pri dobičku in notranje lastništvo

Delo pred 13 dnevi
Inštitut za ekonomsko demokracijo se zavzema za odkupe prek sklada ali zadruge. Nujna je ustrezna davčna ureditev. V nadaljevanju preberite: Skladno z zavezami iz koalicijske pogodbe vlada pripravlja dva zakona, ki naj bi uredila udeležbo delavcev pri… »

Zadnji čas za dokazila o škodi, ki je v gospodarstvu nastala v poletni ujmi

RTV Slovenija pred 20 dnevi
Podjetja lahko le še danes predložijo dokazila o dejanski škodi v katastrofalnih poplavah avgusta lani. Ker precej oškodovancev ustreznih dokazil še ni oddalo, na gospodarskem ministrstvu opozarjajo, da bodo morali taki upravičenci vrniti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem