Povezane novice

“Tudi mušnica je naravna, pa je ne bi jedel!”

Primorske 11.01.2023
S prehranskim svetovalcem Jernejem Ogrinom smo se pogovarjali o prehranskih trendih, zdravi prehrani in shujševalnih dietah: “Hrana je hrana, ni je treba deliti na dovoljeno in prepovedano.” SLOVENIJA > Prehranski strokovnjak Jernej Ogrin preko… »

Ivo Boscarol je začel vlagati še v gostinstvo

Primorske 11.01.2023
Obnova gostinskega lokala v Podskali se kljub drugačnim napovedim še ni zaključila, a na vipavski občini načrtujejo, da bodo dela zaključili v marcu, odprli pa naj bi ga v začetku junija. Pričakovanja Vipavcev so velika, saj gre za izjemno… »

Občinski svetniki potrdili nakup nekdanje klavnice v Dragonji

Primorske 11.01.2023
Na računu piranske občine je dovolj denarja, da bo lahko župan Andrej Korenika družbi Kras še ta teden nakazal 450.000 evrov in dokazal, da je občina resen kupec prostorov nekdanje klavnice v Dragonji. Posel so danes potrdili tudi občinski… »

Kadivec zanika vodenje slovenske celice

Slovenske novice 11.01.2023
Klemen Kadivec vendarle stopil pred sodnika, a očitke iz obtožnice zanikal. Zahteval pa je, da izločijo številne obremenilne dokaze. LJUBLJANA • Klemnu Kadivcu, domnevnemu vodji slovenske celice dobro organizirane kriminalne združbe na Balkanu… »

Vstopajo skozi stranska vrata

Primorske 11.01.2023
Rokometno reprezentanco težave v pripravljalnem obdobju res niso obšle. Decembrski del so opravili brez nekaterih pomembnih nosilcev igre, po novem letu jih tudi niso obšle poškodbe, ki so že tako ali tako krojile izbor. Nazadnje jih drži v šahu… »

Postojnčani drugi

Primorske 11.01.2023
Sezona slovenskega dvoranskega lokostrelskega pokala se je nadaljevala v Ilirski Bistrici, kjer je bil pri osvajanju odličij med primorskimi klubi najuspešnejši postojnski Mins. ILIRSKA BISTRICA > Lokostrelski klub Ilirska Bistrica je na prvo pokalno… »

Ivo Boscarol z novo veliko naložbo

Zurnal24 11.01.2023
Lokal naj bi odprli v začetku junija. Podjetnik Ivo Boscarol bo skupaj s kuharskim šefom Denisom Ibrišimovićem odprl gostinski lokal v Podskali, poročajo Primorske novice. Naložba je ocenjena na 646 tisoč evrov. Prenova naj bi bila končana do… »

Domnevni šef združbe zanika očitke

Primorske 11.01.2023
“Krivde ne priznavam," je bil včeraj na predobravnavnem naroku pred sodnikom Tomažem Bromšetom kratek Klemen Kadivec, domnevni vodja slovenske celice Kavaškega klana, ki je po trditvah tožilstva na veliko trgovala z drogo doma in v tujini. Kadivca… »

Lani več prijav nasilja med vrstniki

Primorske 11.01.2023
Po enem najhujših primerov nasilja med učenci slovenskih šol, ki je pred dnevi pretresel Istro, so policisti koprske uprave zabeležili še tri primere nasilja med vrstniki. V enem od primerov naj bi učenec v eno od primorskih šol prišel s… »

Z nakupom nekdanje klavnice do nove obrtne cone

Primorske 11.01.2023
Družba Kras objekte nekdanje klavnice v Dragonji prodaja že nekaj let, a če prejšnja občinska oblast nakupa ni izpeljala, župan Andrej Korenika nepremičnine, kjer bi nastala nova obrtna cona in bi svoj prostor našla tudi operativna dejavnost… »

Pasolini še navdihuje in nam odpira oči

Primorske 11.01.2023
Množična spominjanja na vsestranskega kulturnega ustvarjalca in kritičnega misleca Pier Paola Pasolinija (1922-1975) ob njegovi lanski stoti obletnici rojstva doma in po svetu še odmevajo. Tudi v Idriji so opomnili, da brezkompromisna kritika, s… »

Po odločitvi ustavnega sodišča policija za zdaj brez lažnih baznih postaj

Primorske 11.01.2023
Ustavni sodniki so nedavno razveljavili nekaj členov zakona o kazenskem postopku, ki se nanašajo na uporabo lažne bazne postaje oziroma tako imenovanega lovilca IMSI. Za uzakonitev uporabe te naprave, s pomočjo katere je mogoče pridobiti podatke… »

Veliko politične prijaznosti, manj strokovne jasnosti

Primorske 11.01.2023
Leto 2023 bo po napovedih premierja Roberta Goloba leto velikih strukturnih reform. Izzivov je veliko, začenši z zdravstvom, ki poka po šivih. Kaj so prioritete vladnih strank in kako vse to vidijo poznavalci. SLOVENIJA > Leto 2023 bo po napovedih… »

V zavetju poezije, glasbe, prijateljstva

Primorske 11.01.2023
“Morda sem se tistega večera tudi jaz prvič zavedel njenih čustev. Zelo naiven sem moral biti, da jih nisem opazil že prej. A prav zares nisem nikdar pomislil, da bi se kdo lahko zaljubil vame,” je zapisal Pier Paolo Pasolini. Njegovo… »

Steptali in odprli bodo tudi progo Skripi

Primorske 11.01.2023
Snežne padavine so bile minuli vikend najbolj naklonjene Kaninu, kjer je zapadlo 60 centimetrov novega snega. Snežna odeja je zdaj debela 1,5 metra, kar omogoča tudi ureditev proge Skripi. Včeraj so bili teptalci ves dan na delu, zato smučišče ni… »

Za parcele v coni Kromberk za zdaj še ni veliko interesa

Primorske 11.01.2023
Na novogoriški mestni občini so bili prepričani, da bodo zemljišča v nastajajoči coni Kromberk vzhod prodali brez težav. Cena je ugodna, zanimanja pa da je ogromno. A navala ponudb ni. Za sedem zemljišč se potegujejo le tri podjetja, za dve… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem