Povezane novice

“Pripravljene imamo potovalke, če bi se bilo treba evakuirati”

Primorske 24.02.2023
Mira Milavec iz Studenega pri Postojni je že štiri leta humanitarka v Ukrajini. Zadnje leto je bilo zaznamovano z vojno in razdeljevanjem humanitarne pomoči najbolj prizadetim, a kažejo se tudi nove potrebe, kot so psihološka pomoč in… »

Ema Volavšek s počenim vretencem 12.

Primorske 24.02.2023
Nordijska kombinacija je pri nas eden od športov, ki jih običajno zajamemo v rubriki razno. V nordijskih disciplinah so pri nas daleč v ospredju smučarski poleti, z rezultatskim vzponom so se slovenskemu navijaču skozi leta približali tudi teki… »

Kvačkajo odejice, da starostnikov na invalidskih vozičkih ne bo zeblo

Primorske 24.02.2023
Še so med nami ljudje, ki jim ni težko svoj prosti čas porabiti za to, da pomagajo drugim. Med njimi je Alenka Vižin, soustanoviteljica facebook skupine Nitke nas povezujejo, v kateri so ljubiteljice ročnih del iz vse Slovenije. S kvačkanimi… »

Cena svobode so amputirane noge in roke

Primorske 24.02.2023
V dvoposteljni sobi rehabilitacijskega centra Nezlomljivi v severnem delu Lvova v polsedečem položaju počiva 28-letni Jevgenij iz mesta Žitomir. Na prostem ležišču v trenutku našega obiska sedi njegova mama. Jevgenij je oblečen v športna… »

“Ne boste videli naših hrbtov, ampak naše obraze”

Primorske 24.02.2023
Ko se tistega jutra, 24. februarja 2022, ni še niti svitalo, so na ruski zahodni meji in na jugu Belorusije zahrumeli motorji oklepnikov. V zrak so se dvignila letala in helikopterji. Vojaki z ruskimi zastavami na rokavih, na deset tisoče njih, so se… »

Drejc Kokošar: “Digitalni nomadi prinašajo življenje ogroženim okoljem”

Primorske 24.02.2023
Skupina študentov milenijcev je pred desetletjem z mislijo na podjetno, vsem generacijam bolj prijazno Idrijo na temelju dediščine, oblikovala društvo Idrija 2020 in ga nadgradila z zavodom za inovacije v dediščini ID20. Sedaj delujejo po vsej… »

Velikonja je kupil vilo Gredič, prenova v Šmartnem se zamika

Primorske 24.02.2023
Znana vila Gredič, ki je bila do zdaj v lasti družine Simčič z Domačije Medot, ima novega lastnika. Kupil jo je znani goriški podjetnik Darko Velikonja, ki turistično dejavnost razvija tudi v Šmartnem. Tam se bo odprtje prenovljenega hotela San… »

Spor je končan, odprte zadeve bodo reševali sproti

Primorske 24.02.2023
Vipavski župan Anton Lavrenčič in rektor Univerze v Novi Gorici Boštjan Golob sta včeraj iz stavbe novogoriškega okrožnega sodišča prišla skupaj in dobre volje. Občina in univerza sta s sodno poravnavo končali spor o zakupu in souporabi dvorca… »

Izolska bolnišnica že devet let brez izgube

Primorske 24.02.2023
Svet Splošne bolnišnice Izola (SBI) je v sredo pohvalil vodstvo za zgledno poslovanje - lansko leto je sklenila s 613.000 evrov dobička. To je ob vrsti novih investicij in prenov, vse z lastnim denarjem, velik uspeh, med tem ko se večina drugih… »

Prihaja podaljšani vikend derbijev

Primorske 24.02.2023
Po zgoščenem razporedu v evropskih klubskih pokalih je pred nami v državnih nogometnih prvenstvih podaljšani vikend vsakovrstnih derbijev - mestnih, sosedskih in s slovenskim pridihom - ki pogosto sovpadajo z bitkami za vrh ali obstanek. EVROPA >… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem