Povezane novice

Putin na fronto pošilja oklepne vlake in tanke iz muzejev

SiolNET 13.03.2023
Ruska vojska poleg moderne vojaške opreme še vedno uporablja oklepne vlake, na bojišče pa naj bi pošiljali celo obnovljene in modernizirane tanke iz muzejev. Video of the Russian “Yenisei” armored train operating in Ukraine with ZU-23-2 cannons… »

Vse večji razkorak med ZDA in Rusijo pri izvozu orožja

Delo 13.03.2023
Vpliv vojne v Ukrajini na svetovno trgovino z orožjem bo na dolgi rok bistveno večji, kot je bil doslej, opozarja inštitut Sipri. Trgovina z orožjem je na globalni ravni zaznala manjši upad v zadnjem desetletju, a za to statistiko se skriva občutna… »

Ši bo obiskal Rusijo, z Zelenskim prek videopovezave

24ur 13.03.2023
Kitajski predsednik Ši Džinping se bo na prvi obisk v tujino po vnovični izvolitvi za predsednika odpravil v Moskvo, kjer se bo srečal z Vladimirjem Putinom. Srečanje naj bi se odvilo že prihodnji teden. Prav tako naj bi Ši prek videopovezave… »

V Evropi vse več orožja, Ukrajina je postala 3. največja uvoznica, ZDA ostajajo največja izvoznica

RTV Slovenija 13.03.2023
Zaradi vojne v Ukrajini je uvoz orožja v Evropo v zadnjem petletnem obdobju narasel za 47 odstotkov, v evropskih članicah Nata celo za 65 odstotkov, kaže novo poročilo Mednarodnega inštituta za mirovne raziskave Sipri. Na svetovni ravni pa je uvoz… »

»Ukrajina je postala tretja največja uvoznica orožja na svetu«

Mladina 13.03.2023
Poročilo Mednarodnega inštituta za mirovne raziskave Sipri. V luči vojne v Ukrajini je uvoz orožja v Evropo v zadnjem petletnem obdobju narasel za 47 odstotkov, v evropskih članicah Nata celo za 65 odstotkov. Ukrajina je postala tretja največja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem