Povezane novice

Surs: V Sloveniji smo predlani zavrgli 143 tisoč ton hrane, 40 odstotkov je je bilo še užitne

RTV Slovenija 24.04.2023
Poslanstvo prvega slovenskega dneva brez zavržene hrane je povabiti družine, posameznike, podjetja in druge ustanove k sodelovanju in zavezništvu za manj zavržene hrane. Leta 2021 je vsak prebivalec Slovenije zavrgel povprečno 68 kilogramov hrane… »

OBELEŽUJEMO PRVI SLOVENSKI DAN BREZ ZAVRŽENE HRANE: Ustvarjajmo jedi, ne smeti

Regional 24.04.2023
V Sloveniji danes zaznamujemo prvi slovenski dan brez zavržene hrane. Osrednje poslanstvo dne je povabiti družine, posameznike, podjetja in druge ustanove tako v javni kot zasebni sferi k sodelovanju in zavezništvu za manj zavržene hrane. Leta 2021 je… »

TUDI VELENJE SODELUJE V SLOVENSKEMU DNEVU BREZ ZAVRŽENE HRANE 2023

Savinjsko Šalaške 24.04.2023
Odvržemo ogromne količine neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane, saj imamo v razvitih državah svežo in poceni hrano vedno na dosegu roke. Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije je vsak prebivalec Slovenije v letu 2021 zavrgel… »

Dan brez zavržene hrane: Kruhov cmok iz presežka trgovinskega kruha

Dnevnik 24.04.2023
V enoti ljubljanske biotehniške fakultete na Rodici pri Domžalah so ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane predstavili Mini tovarno, za katero stoji skupina Etri. Gre za inovativen koncept predelovalnega obrata, ki raziskuje in vzpostavlja… »

Ta podatek vas bo presenetil: toliko hrane se zavrže po gospodinjstvih

SiolNET 24.04.2023
Podatki Sursa iz leta 2021 kažejo, da je vsak Slovenec povprečno zavrgel 68 kilogramov hrane. Ob dnevu zavržene hrane pristojni pozivajo k zmanjševanju in preprečevanju nastanka zavržene hrane. 24. april je že tretje leto dan, namenjen tematiki… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem