Dan brez zavržene hrane: Kruhov cmok iz presežka trgovinskega kruha

Dnevnik 24.04.2023  |  Vesna Levičnik Vesna Levičnik

V enoti ljubljanske biotehniške fakultete na Rodici pri Domžalah so ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane predstavili Mini tovarno, za katero stoji skupina Etri.

Gre za inovativen koncept predelovalnega obrata, ki raziskuje in vzpostavlja alternativne scenarije upravljanja potencialnih presežkov hrane povsod, kjer se lahko pojavijo – v trgovinah, pri kmetih in manjših pridelovalcih. V Sloveniji 24. aprila zaznamujemo dan brez zavržene hrane. Osrednje poslanstvo je povabiti družine, posameznike, podjetja in druge ustanove tako v javni kot zasebni sferi k sodelovanju in zavezništvu za manj zavržene hrane. Še vedno največ

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem