Povezane novice

Nič od akcije, junak postal Italijan

SiolNET 12.05.2023
Gorska etapa z zaključkom na Campo Imperatore na nadmorski višini 2130 metrov ni prinesla nobene dramatičnosti, kot se je pred začetkom današnjega dne pričakovalo. Favoriti za skupno zmago so skupaj prišli na cilj 7. etape, veliki junak pa je… »

Močen protiveter in mraz preprečila spektakel

RTV Slovenija 12.05.2023
Šest ur dirkanja na gorski etapi in nobene akcije med kolesarji, ki računajo na rožnato majico – kje je tu logika? Razlaga je preprosta: veter je bil na 7. etapi Dirke po Italiji premočen, da bi bila kakšna samostojna akcija smiselna. "Precej… »

Baisu uspavanka vzpona na Gran Sasso

Dnevnik 12.05.2023
Prva prava gorska etapa na letošnji izvedbi kolesarske dirke po Italiji ni razkrila nobenih kart, v kakšni formi so glavni kandidati za končno zmago na letošnjem Giru. Prvi je s snegom obdani več kot 2000 metrov visok vrh osvojil Davide Bais… »

Dolgčas namesto ognjemeta, Roglič na petem mestu takoj za Evenepoelom

RTV Slovenija 12.05.2023
Veliko je bilo govora o prvi gorski etapi 106. Dirke po Italiji, ki je s končnim vzponom na Gran Sasso prvič pogledala čez 2000 metrov višine, toda kapetani si niso pretegnili nog. V ospredju je bila tako trojica ubežnikov, etapo je dobil Davide… »

Roglič in Remco pojasnila, zakaj je bil takšen zaključek

SiolNET 12.05.2023
Pričakovanja ljubiteljev kolesarstva so bila pred prvo etapo Gira, ki se je končala z vožnjo v klanec, velika. Zlasti, ker je bil cilj Campo Imperatore na nadmorski višini 2.130 metrov. Pričakovanja v boju med favoriti za skupno zmago na Dirki po… »

Contador znorel ob razpletu etape na Giru #video

SiolNET 12.05.2023
Osrednji junak sedme etape, ki se je končala s ciljnim vzponom na Campo Imperatore, je postal Italijan Davide Bais, ki kolesari za špansko ekipo EOLO-Kometa, s katero je povezan Alberto Contador. Španec je čustveno doživel največjo zmago… »

Roglič in Evenepoel zaradi vetra brez bitke na Gran Sassu

Delo 12.05.2023
Ubežnik Davide Bais je bil junak 7. etape Gira, v kateri so kandidati za rožnato majico taktično hranili moči. V nadaljevanju preberite: »Pravilo je, da etapo težko naredijo kolesarji, ni pomembno, kakšen je njen profil,« je nekdanji slovenski… »

Baisu čast in slava, Roglič brez težav sledil Evenepoelovemu šprintu

Delo 12.05.2023
Sedma etapa od Capue do Gran Sassa je prinesla precej manj razburjenja, kot je bilo pričakovati. Vsi favoriti so hranili moči. Kar se užitkov za gledalce tiče, bo 7. etapa letošnjega Gira gotovo eno od največjih razočaranj. Z 218 km in več kot… »

Ubežniki pobrali slavo, Roglič v cilju za Remcom

Zurnal24 12.05.2023
7. etapo letošnjega Gira d'Italia od Capue do Gran Sassa (218 km) je dobil Davide Bais (EOLO-Kometa). To je bila tudi prva gorska etapa letošnjega Gira, končala se je na močno zasneženem gorskem masivu na 2130 metrih nadmorske višine. Roglič v… »

Evenepoel o Rogliču: "Zdi se mi, da je nekoliko živčen."

RTV Slovenija 12.05.2023
Potem ko so razkrili vse mogoče poškodbe, se je po žongliranju in mirnem dnevu v Neaplju Remco Evenepol odločil za drugačen pristop: "Zdi se mi, da je Roglič nekoliko živčen. Kolesarji Jumba Visme so v pelotonu živčni." Bodice pred Gran Sassom… »

Avstralec z zanimivim ozadjem: Večina je slišala samo za Dirko po Franciji

SiolNET 12.05.2023
"Kaj bi bilo, če mi ne bi uspelo v kolesarstvu? Nič, moral bi si poiskati službo," je v intervjuju za Sportal v uvodnih dneh letošnje Dirke po Italiji pripovedoval avstralski kolesar Jay Vine, moštveni kolega Tadeja Pogačarja v ekipi UAE Emirates… »

Noro! Poglejte si, kakšna pošast danes čaka Primoža Rogliča

Zurnal24 12.05.2023
Na Giru je v petek na sporedu prva velika gorska etapa dirke. Danes bo na dirki po Italiji na vrsti prva velika gorska etapa od Capue do Gran Sasso d'Italie. Sedma etapa bo tako postregla z bojem najboljših hribolazcev. Kolesarji se bodo na drugi… »

Evenepoel pred pomembno etapo z besedami nad Rogliča

Zurnal24 12.05.2023
Svetovni prvak Remco Evenepoel je dejal, da so pri Jumbo Vismi precej nervozni. Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel je po včerajšnji šesti etapi dirke po Italiji dejal, da ne čuti posledic dveh padcev, ki jih je doživel na sredini etapi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem