Povezane novice

Utrip vladavine prava v Evropi se ne poslabšuje

Dnevnik 05.07.2023
Sodeč po novem poročilu o vladavini prava v Evropski uniji je Slovenija dosegla napredek na področjih pravosodja in svobode medijev. Evropska komisija ugotavlja, da na nobenem od spremljanih področij nikjer v sedemindvajseterici ni bilo večjega… »

Bruselj pozval Slovenijo: Naredite več v boju proti korupciji na visoki ravni

SiolNET 05.07.2023
Slovenija je naredila napredek glede neodvisnosti sodstva in javnih medijev ter v boju proti korupciji, v poročilu o vladavini prava ugotavlja Evropska komisija. Pri tem ji priporoča, naj sprejme novo protikorupcijsko strategijo in akcijski načrt s… »

DNS: Stanje v javnih medijih ostaja resno

SiolNET 05.07.2023
V Društvu novinarjev Slovenije se se odzvali na današnjo objavo poročila Evropske komisije o vladavini prava. Ugotavljajo, da so pozitivni premiki v resnici reševanje najbolj akutnih težav, ki so nastale s posegi v javne medije. "Torej gre pri… »

V EU-ju napredek na področju vladavine prava, a sistemska tveganja ostajajo

RTV Slovenija 05.07.2023
Evropska komisija v najnovejšem poročilu o vladavini prava v EU ugotavlja, da je bil v državah članicah dosežen napredek na področju pravosodja in svobode medijev, a v nekaterih sistemska tveganja ostajajo, med drugim v povezavi z neodvisnostjo… »

Instrument stanja vladavine prava je postal najbolj transparentno politično orodje levice in farsa evropskih institucij

Nova 24TV 05.07.2023
Vera Jourova (Foto: epa) Evropska komisija bo danes objavila poročilo o vladavini prava v državah članicah EU in rezultate “spremljanja” sprememb na področju pravne države v Uniji ter razvoj v posameznih članicah sedemindvajseterice, tudi… »

Napredek Slovenije pri neodvisnosti sodstva in medijev, poziv k zaščiti novinarjev

RTV Slovenija 05.07.2023
Slovenija je naredila napredek glede neodvisnosti sodstva in javnih medijev ter v boju proti korupciji, v poročilu o vladavini prava ugotavlja Evropska komisija. Slovenijo ob tem poziva k dodatnim prizadevanjem za zaščito novinarjev. Letno poročilo… »

Slovenijo čaka veliko dela pri pregonu visoke korupcije

Delo 05.07.2023
Evropska komisija v letnem poročilu o vladavini prava o stanju pravosodja, svobode medijev in protikorupcijskem okviru. V nadaljevanju preberite: Učinkovitejši pregon korupcije, tudi na visoki ravni; okrepitev prizadevanja za varnost novinarjev… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem