Povezane novice

WHO aspartam označil kot možno rakotvorno snov, zmerna uporaba neškodljiva

Dnevnik 14.07.2023
Aspartam, eno najbolj razširjenih sladil na svetu, bi lahko pri ljudeh povzročal raka, ugotavlja poročilo, ki ga je danes objavila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). Do tega bi sicer lahko prišlo le pri uživanju sladila v prekomernih… »

Uradno: WHO sladilo aspartam označil kot mogočo rakotvorno snov

SiolNET 14.07.2023
Aspartam, eno najbolj razširjenih sladil na svetu, ki se med drugim uporablja v dietni kokakoli, bi lahko pri ljudeh povzročal raka, ugotavlja poročilo, ki ga je danes objavila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). To bi se sicer lahko zgodilo le… »

WHO: To najpogostejše umetno sladilo lahko povzroči raka

Zurnal24 14.07.2023
Aspartam, eno najbolj razširjenih sladil na svetu, bi lahko pri ljudeh povzročal raka. Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC), ki je neodvisni odbor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), je odločil, da je treba aspartam, priljubljeno umetno… »

Eno najbolj razširjenih sladil na svetu je mogoče rakotvorno

Delo 14.07.2023
Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC), ki deluje v okviru WHO, je na podlagi študij aspartam uvrstila na seznam možnih rakotvornih snovi za ljudi. Aspartam, eno najbolj razširjenih sladil na svetu, bi lahko pri ljudeh povzročal raka, ugotavlja… »

Aspartam označen kot mogoča rakotvorna snov, a do zdaj priporočena količina ostaja varna za uživanje

RTV Slovenija 14.07.2023
Medtem ko je Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC) v prvi izjavi glede aspartama sporočila, da je "mogoča rakotvorna snov", druga skupina Svetovne zdravstvene organizacije ocenjuje, da sladilo ostaja varno za uživanje v že dogovorjenih… »

Ali ta priljubljena pijača res povzroča raka? WHO odgovarja...

Necenzurirano 14.07.2023
Konec meseca junija je v javnost pricurljala novica, da je Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC), ki deluje v sklopu Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), označila umetno sladilo aspartam kot rakotvorno snov. To je poskrbelo za buren odziv… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem