Povezane novice

Tadeju Pogačarju zadnji gorski ples Toura

Delo 22.07.2023
Slovenski zvezdnik dobil 20. etapo, potrdil končno 2. mesto in belo majico najboljšega mladega kolesarja. Kakšen zaključek Toura za slovensko kolesarstvo! Po izjemni zmagi Mateja Mohoriča (Bahrain Victorious) v 19. etapi je v 20. vajo ponovil Tadej… »

"Danes sem bil kot otrok na kolesu in sem užival"

RTV Slovenija 22.07.2023
"Užival sem od km 0 vse do cilja. To je največje zadoščenje. Etapna zmaga je bila le pika na i," je po zmagi na zadnji gorski etapi 110. Dirke po Franciji pripovedoval Tadej Pogačar z značilnim širokim nasmeškom. Po obupnem dnevu v sredo in… »

"To je bilo pravo zadoščenje, zmaga je le pika na i"

Zurnal24 22.07.2023
Pogačar ob koncu Toura spet našel samega sebe. Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo dirko po Franciji končal na drugem mestu. Po dveh skupnih zmagah je moral v zadnjih dveh izdajah priznati premoč Dancu Jonasu Vingegaardu. Letos je v kraljevski… »

Junak Pogačar čustven: Spet sem bil kot otrok

SiolNET 22.07.2023
Na predzadnji dan Dirke po Franciji je slovenski kolesar Tadej Pogačar dobil zadoščenje. Sam si ga je prikolesaril, potem ko je osvojil 20. etapo ter za seboj pustil tudi velikega tekmeca Jonasa Vingegaarda. "Na koncu sem bil pod pritiskom, da vrnem… »

Pogačar dobil ciljni šprint za drugo etapno zmago na Dirki po Franciji 2023

RTV Slovenija 22.07.2023
Načrt ekipe UAE Emirates se je na zadnji gorski etapi uresničil. Za uteho ob porazu v skupnem boju za rumeno majico je Tadej Pogačar dosegel drugo etapno zmago na Touru 2023 in skupno že 11. etapno slavje na Dirki po Franciji. Pogačar je v zelo… »

To je bila prva stvar, ki jo je Pogi storil po etapi

Zurnal24 22.07.2023
Tadej Pogačar je še enkrat pokazal svojo športno plat. Tadej Pogačar je z etapno zmago v 20. etapi prišel do velikega obliža ob izgubljenem boju za rumeno majico. Pred zadnjim dnevom tokratne francoske pentlje, ki bo kot ponavadi tekmovalno zanimiv… »

Velika zmaga Pogačarja, ki je za seboj pustil Vingegaarda

SiolNET 22.07.2023
Slovenski kolesar Tadej Pogačar (UAE Emirates) je v velikem slogu osvojil 20. etapo Dirke po Franciji in v ciljnem šprintu premagal tudi v rumeno majico oblečenega Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma), ki pa je dokončno postal končni zmagovalec… »

Pogačar v sprintu ugnal tekmece za 11. etapno zmago na Touru

Gorenjski glas 22.07.2023
Dijon – Slovenski as Tadej Pogačar (UAE Emirates) je zmagovalec predzadnje etape dirke po Franciji. Na trasi od Belforta do Le Marksteina (133,5 km) je bil boljši od Avstrijca Felixa Galla in Danca Jonasa Vingegaarda. Zmagovalec Toura je že znan, to… »

Vingegaard izzval Pogačarja, Tadej vseeno do etapne zmage

Zurnal24 22.07.2023
Tudi predzadnja etapa Toura se je končala s slovensko zmago. Tadej Pogačar se je v 20. etapi dirke po Franciji odločil za napad nekaj več kot 13 kilometrov pred ciljem in pet pred vrhom zaključnega klanca. Sledila sta mu le nosilec rumene majice… »

Slovenec spet zmagal na Touru, tokrat Pogačar

Delo 22.07.2023
Tadej Pogačar je zmagal v sprintu z rumeno majico. Po včerajšnji zmagi Mateja Mohoriča, danes še enkrat Slovenec na najvišji stopnički. Ne, to ni obliž na Pogačarjev poraz na letošnjem Touru, to je še ena velika slovenska zmaga na dirki vseh… »

Penko o Pogačarju: V eni sezoni bi lahko zmagal dve tritedenski dirki, a ...

SiolNET 22.07.2023
Selektor slovenske ženske kolesarske reprezentance Gorazd Penko je prepričan, da lahko Tadej Pogačar ob manjših spremembah v pristopu dobi vse največje dirke. Na letošnji dirki po Franciji pa je po njegovih besedah naletel na premočnega tekmeca in… »

Francoz besen na šefa Jumbo-Visme: Naj utihne!

SiolNET 22.07.2023
Šef ekipe Groupama-FDJ Marc Madiot je ostro odgovoril svojemu kolegu Richardu Pluggeju iz Jumbo-Visme. Nizozemski vodja ekipe je namreč v intervjuju dejal, da je videl kolesarje "francoske ekipe", kako pijejo pivo v hotelski sobi med dnevom počitka… »

Pogačar bo imel takoj po Touru poseben izziv

SiolNET 22.07.2023
Tadej Pogačar bo čez dober teden nastopil na prav posebnem gorskem kronometru v okviru evropskega prvenstva. Prelaz St. Gotthard je prizorišče bitke za naslov najboljšega. Sportal Velika zmaga Pogačarja, ki je za seboj pustil Vingegaarda Evropsko… »

Sepp Kuss: "Vedeli smo, kako zlomiti Pogačarja, toda ..."

Zurnal24 22.07.2023
Najboljši pomočnik v pelotonu Sepp Kuss se je na dirki po Franciji znova izkazal kot nepogrešljiv člen v verigi uspehov Jumbo-Visme. Nizozemska kolesarska ekipa Jumbo-Visma je na pragu druge zaporedne zmage na tritedenskih dirkah, pri čemer gre velik… »

Zaskrbljujoča dognanja o Pogiju: "To je pokazatelj, da se v telesu nekaj dogaja"

Zurnal24 22.07.2023
Selektor ženske kolesarske reprezentance je predstavil svoj pogled na okoliščine, ki so botrovale nezmožnosti Tadeja Pogačarja, da bi na Touru ogrozil zmago Jonasa Vingegaarda. Gorazd Penko, selektor ženske kolesarske reprezentance, je prepričan… »

Zmaga Mateja Mohoriča odmeva tudi v Belgiji #video

SiolNET 22.07.2023
Tako kot ima Tadej Pogačar v Belgiji svoj navijaški klub Pogiboys, ima skupino privržencev tudi Matej Mohorič, ki je v petek zmagal v zahtevni 19. etapi Dirke po Franciji, širšo javnost pa navdušil z izjemno čustvenim odzivom in fantastičnim… »

Slavil Slovenec, a nepopisno veselje tudi v Belgiji

Zurnal24 22.07.2023
Razlog za veselje so imeli tudi nekateri belgijski ljubitelji kolesarstva. Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je v petkovi etapi prišel do svoje tretje zmage na francoski pentlji in skupno pete na tritedenskih dirkah, po eno je v preteklosti zabeležil… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem