Povezane novice

"Luzerji" opravili zrelostni izpit, a zdaj v Nemčiji nočejo samo sodelovati

RTV Slovenija 21.11.2023
"Ljudstvo moje. A mislite, da bi bili tu brez vas?" je golgeter Benjamin Šeško nagovoril navijače, kapetan Jan Oblak pa jim je zagotovil: "V Nemčijo ne gremo samo nastopat, ampak tudi kaj naredit." Najbolj srečen med njimi pa je zaradi njih selektor… »

Stojanović ob čestitkah "bratu" Verbiču ni mogel zadržati solz

RTV Slovenija 21.11.2023
Med glavnimi junaki zmage nad Kazahstanom je bil Petar Stojanović, ki se je po enem mesecu vrnil na igrišče, ob koncu prvega polčasa izsilil 11-metrovko za vodstvo Slovenije z 1:0 in nato v 86. minuti podal Benjaminu Verbiču za končni izid 2:1… »

Ključno za uspeh? Enotna slačilnica in Kekova organizacija igre

Delo 21.11.2023
Vztrajanje pri selektorju Matjažu Keku je bil eden ključnih razlogov za preboj na evropsko prvenstvo. V nadaljevanju preberite: Kako se je Slovenija prebila na evropsko prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto? Znane slovenske nogometne osebnosti so razkrile… »

Otrok iz Kanižarice postal najbolj ponosen Slovenec na svetu

SiolNET 21.11.2023
Vsaka nogometna reprezentanca ima svojo dobro dušo slačilnice. Nekoga, ki uživa ugled in spoštovanje v očeh soigralcev ter je zagovornik discipline in se obenem trudi, da v najbolj posrečenih trenutkih pokuka na plano tudi njegova šaljiva stran, s… »

Takole je Oblakova izbranka pospremila uspeh Slovencev #video

SiolNET 21.11.2023
Podvig slovenskih nogometašev in svojega srčnega izbranca Jana Oblaka je v Stožicah pospremila tudi srbska teniška igralka Olga Danilović. Sportal Veseli in težki trenutki slovenskih junakov #foto Sportal Ganljive besede Stojanovića. Lepo je, ko… »

Služba bo počakala, študij tudi: nogometaši bodo imeli na EP-ju ogromno podporo

RTV Slovenija 21.11.2023
"Napeto do konca in nepozabno, gremo v Nemčijo," so se navijači veselili uspeha nogometašev. Nekateri kar niso hoteli domov: "Briga nas za jutri, bomo že prišli do šestih v službo." Najbolj sočna izjava večera: "Stojanović se je boril kot divji… »

Cirman: Slovenija se je igrala z ognjem, ampak se ni opekla

RTV Slovenija 21.11.2023
Slovenija gre na Euro 2024! "Na prvenstvu gredo vsi 'na glavo', vsak lahko premaga vsakega. Slovenija je dovolj tekmovalna, da se lahko končno uvrsti tudi v izločilne boje," je v oddaji Ob osmih dejal športni komentator Radia Slovenija Marko Cirman. To… »

Veseli in težki trenutki slovenskih junakov #foto

SiolNET 21.11.2023
Slovenska nogometna reprezentanca bo prihodnje leto igrala na četrtem velikem tekmovanju, drugič na evropskem prvenstvu. Pot do Nemčije je bila dolga deset krogov, v osmih mesecih popotovanja do uspeha ni manjkalo tako veselih kakor kriznih trenutkov… »

Ganljive besede Stojanovića. Lepo je, ko imaš takšne prijatelje v življenju.

SiolNET 21.11.2023
Petar Stojanović je bil na tekmi s Kazahstanom eden osrednjih slovenskih junakov, saj je imel prste vmes pri obeh zadetkih. Pri 28. letih je v karieri doživel veliko lepih trenutkov, a tako čudovitega, kot ga je izkusil 20. novembra 2023 v Stožicah… »

S kom bo Slovenija igrala na Euru? Takšne so možnosti ...

Zurnal24 21.11.2023
Vsi udeleženci evropskega prvenstva v nogometu še niso znani, a lahko že predvidimo, kako bodo ekipe rangirane na žrebu. Nogometaši Slovenije so z zmago nad Kazahstanom (2:1) potrdili uvrstitev na Euro 2024, ki ga bo gostila Nemčija. Uspeh je… »

Tako so nogometaši rajali po tekmi v Stožicah

Zurnal24 21.11.2023
Nogometaši slovenske reprezentance so zmago po tekmi najprej proslavili v navijaški coni. Zbrana množica je vztrajala pozno v noč, nogometaši ji niso ostali dolžni in se prišli poveseliti po velikem uspehu - uvrstitvi na Euro 2024. Slovenska… »

Vroči Šeško zaplesal na odru in nagovoril navijače: Moje ljudstvo! #video

SiolNET 21.11.2023
Spodobi se, da se velike uspehe temu primerno tudi proslavi. Slovenski nogometaši so se tako po zlata vredni zmagi nad Kazahstanom, s katero so se uvrstili na Euro 2024, preselili na ploščad pred tribuno C stadiona Stožice, kjer jih je pričakal… »

Za slovenske nogometaš navijali tudi politiki in športniki: "Slovenija je ponosna na vas!"

RTV Slovenija 21.11.2023
"Če kje, je ta zgodovinski dosežek najlepše doseči na domačem igrišču," je ob uvrstitvi slovenske nogometne reprezentance na evropsko prvenstvo dejala vlada. Čestitali so ji tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, Luka Dončić in Jure… »

Presrečnemu Keku je bilo jasno že po prvem klicu #video

SiolNET 21.11.2023
Po letu 2000 se Slovenija spet veseli uvrstitve na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija. Veseli se po težko prigarani zmagi z 2:1 nad Kazahstanom. Noge so bile težke, saj je bilo v igri veliko. Sproščenost se je naselila v… »

Slovenija raja, Slovenija prižiga bakle #video

SiolNET 21.11.2023
Po zmagi Slovenije nad Kazahstanom in potrditvi vozovnice na EURO 2024 se je najprej v Stožicah, nato po vsej Ljubljani in Sloveniji začelo veliko nogometno slavje. Navijači so peli, vzklikali, prižigale bakle, stadion je razsvetlil ognjemet. Sportal… »

Kek: To je verjetno svetovni rekord

Zurnal24 21.11.2023
Po zadnji kvalifikacijski tekmi za nogometno evropsko prvenstvo 2024, na kateri je Slovenija danes v Stožicah premagala Kazahstan in se uvrstila na Euro 2024, je selektor Matjaž Kek poudaril, da morajo biti v ospredju nogometaši, ki so si res… »

POLNE STOŽICE IN SLOVENSKO NAVDUŠENJE: Po 13 letih znova na evropskem prvenstvu, padel je tudi rekord (FOTO, VIDEO)

Regional 21.11.2023
Uvrstitev slovenskih nogometašev na evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto je 13 let po zadnjem nastopu na velikem tekmovanju sprožilo novo nogometno mrzlico v Sloveniji. V razprodanih Stožicah se je po koncu tekme začelo množično… »

Slovenija je v Stožicah znova dihala kot eno

Delo 21.11.2023
Slovenska nogometna reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo zaokrožila z rekordnim številom zmag in točk. V nadaljevanju preberite: Deutschland, wir kommen! Slovenska nogometna reprezentanca se je po 24 letih drugič v zgodovini uvrstila… »

Šeško in Verbič popeljala Slovenijo v Nemčijo

Dnevnik 21.11.2023
Slovenska nogometna reprezentanca se je uvrstila na evropsko prvenstvo v Nemčiji leta 2024, potem ko je po hudem boju premagala Kazahstan z 2:1. Gola sta dosegla dva Benjamina: Šeško z enajstmetrovke in rezervist Verbič. Ko je poldrugo uro pred… »

Nogomet znova šport številka ena v Sloveniji

Dnevnik 21.11.2023
Slovenska nogometna reprezentanca je z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji izpolnila cilj, ki si ga je zastavila pred začetkom kvalifikacij. Končala je 14 let dolg niz odsotnosti z velikih tekmovanj in Slovenijo vrnila na… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem