Ana Roš: “Ključno pa je, da uživaš v tem, kar počneš.”
Necenzurirano 06.07.2024
Kobarid je znan kraj, tam se je začel konec morije na Soški fronti, o kateri pričajo številni pomniki. Sto let kasneje mu je Ana Roš Stojan pomagala natakniti novo avreolo in ga postavila še na druge zemljevide sveta, na katerih so označeni prostori visoke ustvarjalnosti in ki kažejo pot v svetlejšo prihodnost.
Minulo desetletje je bilo zanjo zelo turbulentno. Zaživela je sanje številnih kuharskih mojstrov in za promocijo gastronomske Slovenije naredila izjemno veliko. Zablestela je v dokumentarcu Chef's Table, po katerem je bilo videti, da pot vodi zgolj navzgor. A tudi tisti, ki so jim zvezde naklonjene, poslušajo sami sebe. “Prav je, da sem med gosti in jih zabavam, ko sem dobro razpoložena, prav pa je tudi, da se umaknem, ko nisem.” Kakšno je življenje pod tremi