V EU-ju odslej dovoljena uporaba novega praška iz insektov, posušenih z UV-žarki

RTV Slovenija pred 1 dnevom  |  M. Z.

Uporaba hroščev mokarjev je v živilih v EU-ju že dovoljena, odslej pa se lahko uporablja tudi prah iz njegovih ličink, obdelanih z UV-žarki. Dovoljenje za to ima sicer za zdaj le eno francosko podjetje.

Uporaba žuželk v hrani je v EU-ju dovoljena že nekaj časa. Proizvajalci morajo zaprositi za odobritev, in če jih dodajajo v živila, morajo to tudi ustrezno navesti na embalaži. Odslej je dovoljena tudi uporaba praška iz ličink hrošča mokarja (lat. tenebrio molitor), ki so predhodno obdelane z UV-žarki. Z dodajanjem praška iz posušenih mokarjev naj bi povečali vsebnost vitamina D v živilih. V skladu z novo uredbo sme za zdaj prah iz ustrezno obdelanih ličink dajati

Povezane novice »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem