Barbara Vrtačnik: “Ekološkemu česnu prijajo zrahljana zemlja, suh in pa hladen prostor”

Domžalec 18.07.2021  |  P. P.

V neposredni bližini Geometričnega središča Slovenije, se v zavetju več kot 250 let stare kašče, natančneje v Spodnji Slivni, nahaja kmetija Pr’ Škundr.

Barbara Vrtačnik jo je skupaj z možem prevzela leta 2017, nakar sta sprejela odločitev, da se z združenimi močmi usmerita v ekološki način pridelave česna. Zavedata se, da naravo potrebujeta, zato z zemljo skrbno ravnata. Ker česna nista želela kupovati, ampak jima je bila tudi glede na količine, ki ga potrebujeta, bližja misel na samooskrbo, sta se preusmerita v njegovo večjo pridelavo. Kot poudarja naša tokratna sogovornica, gospa Barbara se je povpraševanje po

Preberite še

Zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem