Račje prsi z medom in pomarančo

RTV Slovenija 14.01.2023

Sestavine: 80 dag račjih prsi, 2 pomaranči, 5 dag kostanjevega medu, lovor, rožmarin, oljčno olje, maslo, sol in poper.

Meso oplaknemo in osušimo. Segrejemo štiri žlice olja skupaj s tremi listi lovorja in majhno vejico rožmarina. Dodamo meso, ga na hitro opečemo z obeh strani in začinimo s soljo in poprom. Zmanjšamo ogenj in račje prsi pečemo še približno 15 minut na vsaki strani. Malo pred odstavitvijo meso pokapamo z medom. Vzamemo ga iz ponve in na maščobo od pečenja prilijemo sok obeh pomaranč. Na hitro pokuhamo, odstavimo in vmešamo maslo. Meso narežemo in pokapamo z omako.

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem