(Nedeljsko kosilo) Po pozebi je najslajši

Dnevnik 20.01.2023  |  Zoran Triglav Zoran Triglav

Brstičnemu ponekod pravijo bruseljski ohrovt, pri nas pa popčar Le redki so otroci, ki bi ob omembi brstičnega ohrovta zaploskali in po obedu s to zeljo v glavni vlogi zahtevali repete.

Ampak približno po dopolnjenem dvaindvajsetem letu, ko brbončice dozorijo, brstični ohrovt nenadoma postane okusen. Zabavno je dejstvo, da v največjem spletnem iskalniku vsakič po skoku v novo leto med najpogostejšimi zabeležijo vprašanje, kako pripraviti brstični ohrovt. Da vam tega ne bo treba spraševati računalnika, bodo poskrbele besede v nadaljevanju. Predhodnike brstičnega ohrovta so gojili že v starem Rimu, v prvem stoletju našega štetja jih omenja že

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem