Na krožnik svež telečji zrezek iz Posočja in ne zamrznjena riba iz Vietnama

Necenzurirano 09.05.2023

Čeprav v Sloveniji pridelamo dovolj mesa, ga veliko izvozimo in uvažamo tuje, ki je na trgovskih policah in v jedilnikih na voljo po nižjih cenah.

Na eni strani poslušamo glasne pozive, naj ga pridelamo in pojemo manj, na drugi strani raste uvoz iz tujine, kjer je vprašljiva predvsem kakovost. Kaj o tem pravijo primorski proizvajalci in ponudniki ter kdo nosi največ odgovornosti za rušenje cenovnega razmerja? Slovenska mesnopredelovalna industrija je zaradi uvoza tujega mesa, ki je na voljo po nižjih cenah, prisiljena k nižanju svojih cen. Pod pritiskom je celotna veriga, opaža predsednik uprave skupine Pivka

Slovenija »

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem