Recept: rižota z radičem, rdečim vinom in pinjolami

SiolNET 24.07.2023  |  Kaj kuhaš danes

Okusna topla jed, za pripravo katere boste porabili le okoli pol ure.

Sestavine: - tri glave treviškega radiča - skodelica riža Arborio ali Carnaroli - 7,5 dl jušne osnove ali vode - ena šalotka - dva stroka česna - 100 g pancete - oljčno olje - žlica masla - sol - parmezan - pinjole Foto: Žiga Kmetič Postopek: Na oljčnem olju rahlo popražimo sesekljano šalotko, dodamo panceto, na večje kose narezan radič, sesekljamo strok česna in vse skupaj na hitro popražimo. Potem dodamo riž, dobro premešamo, da se maščoba oprime vsakega riževega

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem