#intervju Aljoša Marković, gostinski podjetnik: Čevapčiči, boljši kot v Sarajevu

Dnevnik 29.08.2023  |  Iztok Klemenčič Iztok

Baščaršija Etno Hiša je že dolga leta ena najbolj poznanih mariborskih gostiln, pa ne zgolj po kuhinji, ki temelji na balkanskih specialitetah, temveč tudi po tem, da velja za eno izmed središč kulturne scene v Mariboru.

Pred tremi leti se je družinski gostinski zgodbi, s katero sta začela Zekira in Saša Marković, pridružil še njun sina Aljoša Marković, ki po opravljenem magisteriju iz financ na Cambridgeu, mariborsko Baščaršijo nadgradil v verigo restavracij. Danes ima Etno Hiša štiri lokacije – dve v Mariboru, ter eno v Kopru in eno v Ljubljani in je postala eno večjih gostinskih podjetij v Sloveniji, saj Markovićevi postrežejo več kot šeststo miz na dan. Gostilne, ki bazirajo na

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem