Okus po Prekmurju: preprost recept za bogat okus

SiolNET 29.09.2023

Tople jesenske barve in nižje jutranje temperature nas počasi spomnijo, da prihajajo dnevi, ki jih bomo preživeli v zavetju svojih domov. To je tudi čas, ki ga večkrat preživimo v ustvarjalnem vzdušju svoje kuhinje. Vonj sveže pečenih sladic, ki se nežno širi po hiši, ustvarja občutek domačnosti in spodbuja željo po druženju. Prav ta vonj nas spomni na toplino družinskega ognjišča in na trenutke, ko si vzamemo čas drug za drugega ter skupaj uživamo ob dobri hrani.

Foto: Jan Lukanović Vabimo vas, da se skupaj vrnemo za domači pekarski pult. Naš tokratni navdih je bila prekmurska gibanica, ki slovi po bogatem okusu in sočni teksturi. Ob misli na izdelavo tradicionalne sladice iz Prekmurja se spomnimo na zapleten postopek in posebne kuharske veščine, ki so potrebne za pripravo. Tokrat bomo pripravili njeno preprostejšo različico, zavitek z okusom prekmurske gibanice, katerega avtorica je Urška Fartelj, ustanoviteljice bloga 220

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem