Kulinarična zvezda letošnjih praznikov

SiolNET 11.12.2023

Pršut je nepogrešljiv gost vsake praznične mize in okusna izbira, ki jo lahko postrežemo samostojno ali kot odličen dodatek številnim jedem. Za najbolj prefinjeno izbiro pri nas velja Kraški pršut, ki je kulinarični simbol Krasa in eden najprestižnejših slovenskih proizvodov. Odlikujejo ga izbran okus, bogata aroma, intenzivna rubinasta barva, sočnost in ravno pravšnja slanost vsake rezine.

Foto: Pršutarna Lokev Okus pršuta je specifičen, a kljub temu zadovolji večino ljudi. Ta izjemna mesnina se prileže skoraj ob vsaki priložnosti. Najboljši je tisti, ki mu dodajo le morsko sol in nato dozori pod vplivom prave kraške burje. Postopek soljenja in sušenja mesa, ki ga je človek prvič uporabil za podaljšanje obstojnosti mesa, še danes ostaja osnova za zorenje pršuta. Kraški pršut se pojavlja tako na osebnih praznovanjih in zabavah kot na gastronomskih

Preberite še

Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem