RTV Slovenija

Elektrika za zdravstvene zavode: zaradi napačne presoje bo cena za sedem milijonov višja

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Za sedem milijonov evrov višji račun za elektriko. Za glavo se držijo v zdravstvenih zavodih. Račun bo višji, ker so elektriko za prihodnje leto kupili ob nepravem času. Bodo zato dražje tudi zdravstvene storitve? Lani so zdravstveni zavodi za… »

Sumljivi pošiljki v predsedniški palači in prostorih vlade nista bili nevarni

RTV Slovenija pred 5 dnevi
V predsedniški palači in na vladi so zjutraj prejeli pisemski pošiljki s sumljivo vsebino. Posredovali so policisti in gasilci, analiza pristojnega inštituta pa je pokazala, da snovi iz pošiljk niso nevarne zdravju. Osebi, ki sta bili izpostavljeni… »

Barbados opolnoči postal najmlajša republika na svetu

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Barbados je opolnoči prekinil še zadnje kolonialne vezi z Združenim kraljestvom in uradno postal republika. Sandra Mason je na slavnostni ceremoniji prisegla kot prva predsednica. Opolnoči so na glavnem Trgu herojev v prestolnici Bridgetown znižali… »

Vodilni zmaji z gala predstavo visoko odpravili Gradec

RTV Slovenija pred 6 dnevi
Navijači so v Tivoliju z ovacijami pospremili novo zmago hokejistov SŽ-ja Olimpije v Ligi IceHL. Na vnaprej odigrani tekmi 30. kroga so zanesljivo premagali Gradec (7:2). Zmaji bodo v rednem delu Lige IceHL odigrali 48 tekem, počasi se bliža že… »

Slovenke so si otežile pot do dodatnih kvalifikacij za SP

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Slovenske nogometašice v Novi Gorici v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023 niso upravičile vloge favoritinj, z Grkinjami so le remizirale (0:0). Slovenke so ostale brez pomembnih točk v boju za drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. V… »

Jorgić še za eno mesto premaknil slovenski mejnik

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Darko Jorgić je na najnovejši lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze pridobil eno mesto in je 22., kar pomeni, da je še izboljšal najboljšo slovensko uvrstitev v zgodovini. Jorgić, ki je bil pred tem 23., še pred tem pa si je s 25. mestom delil… »

Nemško ustavno sodišče: Covidna zaprtja so bila zakonita. Napoveduje se obvezno cepljenje.

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Nemško ustavno sodišče je razsodilo, da je bil vladni ukrep delnih zaprtij države med aprilom in junijem letos skladen z ustavo. Ukrepi pod "zasilno zavoro" so vključevali tudi omejitve zbiranja, policijsko uro in zapiranje šol. Ustavno sodišče s… »

Madžarski parlament podprl referendum o zakonu proti LGBT-vsebinam

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Madžarski parlament je podprl razpis referenduma o zakonu, ki prepoveduje dostop mladoletnikov do knjig in informativnega gradiva o homoseksualnosti, transseksualnosti ali spremembi spola. Za razpis referenduma je glasovalo 125 poslank in poslancev v… »

Počivalšek poziva k delu od doma, kjer je mogoče. OZS za dodatno pomoč gospodarstvu.

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Zaradi poslabšanja epidemičnih razmer v državi in naraščanja okužb z virusom covida-19 je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek pozval k opravljanju dela od doma v čim večji meri oz. povsod, kjer je to mogoče. OZS medtem poziva k dodatni… »

Bo novi okoljski zakon prinesel rešitev ravnanja z odpadno embalažo?

RTV Slovenija pred 5 dnevi
Predlagani novi zakon o varstvu okolja naj bi od proizvajalcev zahteval, da v celoti prevzamejo finančno odgovornost za odpadno embalažo. Zakon naj bi prinesel tudi razbremenitev cen komunalnih storitev za gospodinjstva, poudarja minister Vizjak… »

RTV Slovenija, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem