Slovenija arhiv novic 15.01.2023

Domovi za upokojence so prosti, a kljub temu ne sprejemajo novih uporabnikov

Svet24 15.01.2023
Nedavno smo poročali, da novozgrajeni domovi za starejše, ki so jih starejši Slovenci in njihovi svojci stežka čakali, še ne sprejemajo uporabnikov. Pa ne samo to, postelje so proste tudi v obstoječih domovih za upokojence, a ostajajo nezasedene… »

V Limi zaradi protestov proti predsednici razglasili izredne razmere

RTV Slovenija 15.01.2023
V perujskem glavnem mestu Lima in na še treh območjih so v soboto zvečer zaradi večdnevnih protestov proti vladi predsednice Dine Boluarte razglasili izredne razmere. V nemirih v zadnjih tednih je umrlo najmanj 42 ljudi. Izredne razmere so oblasti… »

Prehranski svetovalec: »Tudi mušnica je naravna, pa je vseeno ne bi jedel!«

Svet24 15.01.2023
S prehranskim svetovalcem Jernejem Ogrinom smo se pogovarjali o prehranskih trendih, zdravi prehrani in shujševalnih dietah: »Hrana je hrana, ni je treba deliti na dovoljeno in prepovedano.«. Prehranski strokovnjak Jernej Ogrin na družbenih omrežjih… »

Samantha Stosur napovedala konec kariere

SiolNET 15.01.2023
Avstralska teniška igralka Samantha Stosur je napovedala, da bo domači teniški turnir za grand slam v Melbournu, ki se začne v ponedeljek, njen zadnji v poklicni karieri. Osemintridesetletna igralka je med posameznicami enkrat osvojila turnir velike… »

Tedenski horoskop: previdno, kajti ni vse zlato, kar se sveti

Necenzurirano 15.01.2023
Dandanes smo pozabili na lepe manire, kot so pozdravljenje, lepe besede in opravičila. Vrednote se spreminjajo in sprejeti moramo tudi kaj novega in drugačnega. Svoboda nam daje možnost izbere, potrebujemo pa tudi nekaj omejitev, da se lahko pravilno… »

Voznik (22) z dvema sopotnikoma v drevo, avto pogorel v celoti

Slovenske novice 15.01.2023
Zgodilo se je na sobotno jutro. Kranjski policisti so v soboto zgodaj zjutraj obravnavali 22-letnega voznika z dvema sopotnikoma, ki je zaradi neprilagojene hitrosti, z avtomobilom zapeljal izven vozišča in trčil v drog javne razsvetljave, nato pa še… »

V Luksorju odkrili novo egipčansko grobnico

Delo 15.01.2023
Egiptovski in britanski raziskovalci so grobnico odkrili na zahodnem bregu reke Nil, kjer sta znameniti Dolina kraljic in Dolina kraljev. V Luksorju so odkrili novo egipčansko grobnico izpred 3500 let, v kateri so po ocenah arheologov posmrtni ostanki… »

#foto Nova neurja v Kaliforniji ponovno povzročila poplave

Dnevnik 15.01.2023
Ameriško zvezno državo Kalifornija so v soboto zajela nova v vrsti neurij in povzročila poplave na že močno premočenih območjih. Poleg močnega dežja grozijo območju tudi obsežne snežne padavine. Ameriški predsednik Joe Biden je v soboto… »

Ilka Štuhec si je pri padcu v St. Antonu zvila gleženj

Dnevnik 15.01.2023
Superveleslaloma svetovnega pokala v alpskem smučanju sta na avstrijskem Tirolskem dobili Federica Brignone in Lara Gut-Behrami. Slovenskim ljubiteljem alpskega smučanja je v soboto nekaj minut čez poldan zastal dih, ko se je Ilka Štuhec zaletela v… »

Seizmografi zaznali šibek potresni sunek

SiolNET 15.01.2023
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 16.33 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,5. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 77 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Rateč. Intenziteta potresa v širšem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem